Tribuna
Sevis
A început TIFF! Festivalul cuprinde proiecţii speciale în spaţii convenţionale şi în aer liber
A început TIFF! Festivalul cuprinde proiecţii speciale în spaţii convenţionale şi în aer liber
Festivalul Internaţional de Film Transilvania şi-a deschis porţile aseară, pe 20 iunie, pentru cel de-al 12-lea an consecutiv, la Sibiu. "Insula câinilor/ Isle of Dogs", animaţia regizată de Wes Anderson, a dat startul evenimentului, de la ora 22, în Piaţa Mare. Peste 40 de proiecţii sunt programate până duminică, 24 iunie, şi zeci de invitaţi vor fi prezenţi la întâlnirile cu publicul găzduite în cinci din cele şapte spaţii partenere.

Prima zi de TIFF Sibiu a adus în premieră în România "MATANGI/MAYA/M.I.A.",    un documentar inedit despre cântăreaţa nonconformistă din Sri Lanka. Tot miercuri, două dintre cele mai aşteptate filme româneşti ale anului au ajuns la Teatrul "Gong" alături de regizorii şi protagoniştii lor. "Povestea unui pierde-vară" (r. Paul Negoescu), o comedie dulce-amară în care Alexandru Papadopol interpretează rolul unui conferenţiar universitar îndrăgostit de matematică şi de studente, a fost filmat pe peliculă pe străzile Bucureştiului şi a fost proiectat la ora 18. Din agenda primei zile a TIFF au făcut parte şi filmele "Secretul fericirii" şi "Măcelarul, curva şi chiorul".
şi în acest an publicul de toate vârstele este invitat să savureze seară de seară filme proiectate în aer liber.  Titluri noi şi producţii premiate în festivaluri importante vor face deliciul spectatorilor care se vor bucura de acces gratuit la toate evenimentele programate în Piaţa Mare şi în Parcul Cetăţii.
În caz de vreme nefavorabilă, programul proiecţiilor în aer liber poate suferi modificări, care vor fi anunţate pe pagina de facebook a festivalului.

Proiecţii speciale la TIFF Sibiu 2018

Proiectat pentru prima oară la Sibiu, documentarul "Dacii Liberi" dezbate cele mai controversate subiecte ale momentului legate de naţionalism. Filmul se va bucura de o proiecţie specială în prezenţa echipei, pe 22 iunie, de la 21.45, în decorul fantastic de la    Gura Râului. Vizita neanunţată a rudelor agită spiritele, provoacă accidente şi declanşează episoade de amnezie în "Familia mea nebună/ La ch’tite famille". Comedia franţuzească regizată chiar de protagonistul Dany Boon ajunge sâmbătă, de la ora 22, la Palatul de Vară Brukenthal din Avrig.
La Muzeul în aer liber ASTRA se vede duminică, de la ora 22, comedia "Gol-puşcă pe gazon/ Strealer", în care un profesor reuşeşte să aducă faima echipei sale, antrenând persoane care să intre în pielea goală pe gazon în timpul competiţiilor sportive. Un documentar despre cea mai faimoasă cântăreaţă de operă din istorie, "Maria by Callas" (.r. Tom Volf) se va bucura de două proiecţii speciale la TIFF Sibiu. Suita de filmări şi fotografii inedite, înregistrări live private şi scrisori intime care ne-o înfăţişează pe Callas aşa cum nu am mai văzut-o până acum, va putea fi urmărită la Sala Astra joi, de la 21.30, şi în ultima zi de festival, de la 17:30.
Biletele pentru TIFF Sibiu 2018 sunt disponibile pe https://tiff.eventbook.ro şi pot fi achiziţionate şi de la info-point-ul din Piaţa Mare sau la locaţii, înaintea proiecţiilor. (A. M.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia