Tribuna
A început concursul de dosare pentru cei care vor să fie directori de şcoli sau inspectori şcolari
A început concursul de dosare pentru cei care vor să fie directori de şcoli sau inspectori şcolari
© Răzvan NEGRU
La începutul acestei săptămâni, a debutat concursul de dosare pentru cei care îşi doresc să fie directori de şcoli sau inspectori şcolari. Concursul de selecţie a cadrelor didactice pentru constituirea corpului naţional de experţi în management, aprobat prin ordinul de ministru atașat, a început în data de 20 ianuarie cu afişarea programului orar al înscrierilor, a numărului de locuri scoase la concurs şi a metodologiei de concurs la sediul Inspectoratului Şcolar şi pe site-ul propriu.


Conform calendarului Ministerului Educaţiei Naţionale, formularul de selecţie online se poate completa în aplicaţia informatică până în data de 2 februarie. În 3 februarie, vor fi afişate listele cuprinzând candidaţii admişi în această etapă, în urma introducerii informaţiilor în formularul de selecţie online.
În perioada 3 - 14 februarie, este programată depunerea la Inspectoratul Şcolar a portofoliului cu documentele cerute, iar în 17 februarie Inspectoratele şcolare vor transmite la Ministerul Educaţiei şi Cercetării lista candidaţilor declaraţi admişi după etapa de selecţie online, care, la data înscrierii la selecţie, ocupă o funcţie de conducere sau de îndrumare şi control din inspectoratul şcolar, precum şi dosarele acestora.
Până în 24 februarie, vor fi evaluate portofoliile candidaţilor, iar în 25 februarie rezultatele vor fi validate.
În 26 februarie candidaţii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii, iar rezultatele finale vor fi transmise până în 10 martie.
În 20 martie, potrivit MEN, va fi emiterea ordinului ministrului privind înscrierea cadrelor didactice declarate promovate în Registrul naţional al experţilor în management educaţional.
„Registrul Naţional al experţilor în management educaţional este, practic, baza de date cu profesioniștii calificați în managementul inspectoratelor școlare și al unităților de învățământ. Selecţia candidaţilor se realizează de către inspectoratele școlare, în baza calendarului stabilit de către minister”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educaţiei și Cercetării, citată de edupedu.ro.
Acest concurs de selecție pentru experți în management educațional a fost organizat pentru prima dată în 2012, an în care au fost trei serii. Apoi câte două concursuri în 2013, 2014, 2015 și 2016. În 2017 au fost tot două serii, în 2018 nu s-a organizat concursul, iar în 2019 a fost seria a 14-a, ajungând în 2020 la seria a 15-a. (A. M.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia