Tribuna
PNL
A furat 7.000 de lei, dar a fost iertat. Și de victimă, și de polițiști
A furat 7.000 de lei, dar a fost iertat. Și de victimă, și de polițiști
© Razvan NEGRU
Un sibian a furat un portofel în care erau 7.000 de lei, dar nu a fost reținut de polițiști, pentru că, într-un final, s-a împăcat cu victima, iar aceasta și-a retras plângerea.


"În dimineața zilei de ieri, în jurul orei 05.00, un bărbat a sesizat că a fost victima unui furt, fiindu-i sustras portofelul în care avea 7.000 de lei. Polițiștii de la investigații criminale au demarat cercetările, iar în scurt timp presupusul autor a fost identificat, iar prejudiciul recuperat în totalitate. Întrucât bărbatul este bănuit de săvârșirea altor fapte similare, în această dimineață urma să fie reținut și prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Între timp, însă victima și-a retras plângerea, ceea ce atrage clasarea lucrării și imposibilitatea tragerii la răspundere penală a presupusului autor", a explicat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.
Potrivit acesteia, fapta s-a produs la ieșirea dintr-o societate comercială, unde bărbatul a fost abordat de o persoană necunoscută care i-a sustras portofelul.
Polițiștii Biroului Investigații Criminale au demarat cercetările, reușindu-se la scurt timp identificarea persoanei bănuite de săvârșirea acestei fapte, precum și recuperarea prejudiciului.
Suspectul, în vârstă de 24 de ani, domiciliază în municipiul Sibiu și este cercetat de polițiști și în alte dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, din buzunare și societăți comerciale.
"Joi dimineață, la domiciliul bărbatului a fost efectuată o percheziție, fiind identificate numeroase articole vestimentare purtând diverse mărci, cu etichetă, existând suspiciunea rezonabilă că provin din săvârșirea infracțiunii de furt din magazin. În baza probelor administrate, polițiștii de la investigații criminale urmau să dispună împotriva sa măsura reținerii pentru 24 de ore și ulterior, să îl prezinte instanței cu propunere de arestare preventivă, însă victima și-a retras în cursul dimineții plângerea penală. Din păcate, lăsând la o parte resursele umane și materiale investite de Poliția Sibiu pentru identificarea, depistarea și cercetarea acestei fapte, riscul este ca acest bărbat să comită fapte similare, fiind cunoscut cu astfel de preocupări și asigurând-și existența în acest mod", au adăugat polițiștii sibieni. 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia