Tribuna
8.000 de lei pentru 46 de olimpici din județul Sibiu
Andra MARINESCU
2288 vizualizari
8.000 de lei pentru 46 de olimpici din județul Sibiu
46 de elevi din județul Sibiu care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile naționale organizate de Ministerul Educației Naționale în anul școlar 2017 - 2018 au fost premiați, vineri, de către Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, în cadrul unei festivități care s-a desfășurat la Biblioteca Județeană ASTRA.


Elevii au primit diplome și bani, reprezentând premii de 8.000 de lei.
Potrivit IȘJ Sibiu, au fost patru Premii I, obținute de Flavius Dancășiu și Mihai Zăbavă, de la Liceul Teoretic "Gustav Gundisch" Cisnădie (Concursul Național "Proiecte de mediu"), Naomi Mușan de la Liceul Teoretic "Constantin Noica" Sibiu - structura Betania (Olimpiada de Religie Alianța Evanghelică - etapa națională), Aurel Vidrean de la Colegiul Național "Octavian Goga" Sibiu (Concursul Național "Made for Europe") și Robert Gyarmati de la Colegiul Național "Samuel von Brukenthal" Sibiu (Olimpiada Națională de Limba Germană Maternă). Premiile I au fost premiate cu câte 245 lei.
IȘJ Sibiu a premiat și șapte Premii II, cu câte 210 lei, zece Premii III cu câte 180 lei și 25 de mențiuni cu câte 150 de lei.
"Vreau să mulțumesc tuturor cadrelor didactice pentru implicarea lor de a sprijini de multe ori voluntar acești elevi, pentru ca ei să obțină rezultatele pentru care sunt premiați astăzi (n. r. vineri)", a spus prof. Gheorghe Bîrză, inspector școlar general adjunct.
Festivitatea a cuprins și  un scurt program artistic susținut de elevii Palatului Copiilor, care au bucurat spectatorii cu muzică populară, muzică ușoară și dansuri.
Elevii premiați s-au arătat emoționați. "Eu am participat la un concurs de fizică și chimie, un concurs echilibrat, nici foarte greu, nici foarte ușor. Dar am luat Mențiunea I! Nu mă văd activând în domeniile acestea, eu m-am gândit să devin medic", a spus Alexandru Matei, elev în clasa a opta la Școala Gimnazială Cristian, care mărturisește că își dorește să își continue studiile la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" Sibiu.
Premierea elevilor a făcut parte din proiectul ”Să susținem performanța în învățământul preuniversitar sibian”, proiect inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și aprobat pe Agenda Culturală a Consiliului Județean Sibiu.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia