Tribuna
PNL
71.2% dintre candidații sibieni care au susținut Definitivatul au depus contestații
Andra MARINESCU
657 vizualizari
71.2% dintre candidații sibieni care au susținut Definitivatul au depus contestații
Etapa de depunere a contestațiilor la Definitivat s-a încheiat joi. 47 de candidați din cei 66 care au obținut sub media 8 la examenul național au depus contestații, în județul Sibiu.


Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, 71,2% reprezintă procentul rezultatelor contestate de către candidații care nu au obținut definitivatul în învățământ, la nivelul județului.
"La nivelul județului Sibiu, din cei 66 de candidați care au obținut sub media 8 (media minimă de obținere a certificatului de definitivat), 47 de candidați au depus contestații. În cazul în care diferenţa -în plus sau în minus -dintre nota acordată la soluţionarea contestaţiei şi nota acordată la evaluarea lucrării este mai mică de 1,5 puncte sau egală cu 1,5 puncte, rămâne definitivă nota acordată la soluţionarea contestaţiei", a explicat Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.
Pe discipline de concurs, situația contestațiilor arată: Educație Fizică și Sport – nouă contestații, Kinetoterapie – trei, Limba Română și Literatura pentru copii, metodica activității instructiv – educative din învățământul preșcolar (învățământ preșcolar în limba română – educator) – șapte, Limba și literatura engleză – patru, Limba și literatura română – patru, Limba și literatura română și matematică, petoda predării acestora (învățământ primar în limba română – învățător) – zece, Limba și literatura română și universală pentru copii, limba și literatura germană maternă, matematică, metodica predării acestora (învățământ primar în limba germană – învățător)- o contestație, Limba și literatura română și universală pentru copii, limba și literatura germană maternă, metodica predării acestora (învățământ preșcolar în limba germană – educator) – patru, Matematică – o contestație, Psihopedagogie specială pentru profesori – două, Turism și servicii – două.
Rezultatele finale se afișează la centrul de examen (Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu) și pe site-ul www.definitivat.edu.ro, în data de 4 august. 
Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susținerii examenului, a stagiului de practică de un an școlar.
Media minima de promovare a examenului de Definitivat este 8.

comentarii
2 comentarii

71.2 % sau 71,2 %? Că scrieț ca angloamericanii... cool. Românește e greu tare.
Observer
01.08.2020 11:36
Cusurgii mai sunt unii!
@
01.08.2020 18:13
Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia