Tribuna
SEVIS
511 teste în 24 de ore, din care 28 pozitive, la Sibiu
Laura BUCIU
627 vizualizari
511 teste în 24 de ore, din care 28 pozitive, la Sibiu
© Răzvan NEGRU

Un număr de 511 sibieni s-au testat în ultimele 24 de ore pentru SARS-CoV-2 și în cazul a 28 dintre ei rezultatul a fost pozitiv. Incidența este una foarte mică în ultimele zile, iar de luni până marți a fost înregistrat un singur deces ca urmare a COVID-19.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS-CoV-2, 18.294 de persoane. Până la data curentă au fost declarate vindecate 13.072 de persoane, iar 640 persoane au decedat.

Marți, la ora 08:00 erau spitalizate un număr de 149 de persoane, dintre care pe ATI 22 adulți.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției are în monitorizare un număr de 1252 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 452 persoane în izolare la domiciliu.

 

Controale în piețe, târguri, terase

 

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 114 forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.564 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 58 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 218 mijloace de transport, din care 16 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 81 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.500 de lei. Au fost date 76 de sancțiuni în valoare de 8.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali sibieni au verificat 256 de persoane și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

În cursul zilei de 25 ianuarie, jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Bâlea și Păltiniș. În urma desfășurării activităților au fost  aplicate patru avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Electrica Furnizare

publicare anunturi

Somarest

Q-House

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia