Tribuna
Salina Sibiu
50 de tone de... sănătate
50 de tone de... sănătate

Cei care se plâng de diverse afecţiuni respiratorii pot spune că au la dispoziţie 50 de tone de sănătate. Aceasta este cantitatea de sare adusă de la Slănic Prahova pentru a îmbogăţi cei 65 de metri pătraţi ai Salinei Sibiu. 11 persoane - adulţi şi copii - pot fi găzduite în acelaşi timp în cele două încăperi ale salinei care reproduce microclimatul salinelor naturale, într-un ambient plăcut. „Salina Sibiu vine în întâmpinarea celor care suferă de boli ale aparatului respirator, adulţi şi copii. Sperăm că un număr mare de pacienţi ne vor trece pragul pentru a se bucura de efectele pozitive ale salinoterapiei”, a declarat Radu Benchea, proprietarul salinei.
Copiii sunt răsfăţaţi pentru că încăperea, care are o capacitate de cinci persoane, cuprinde o tablă de desen, cei mici fiind răsfăţaţi, totodată, cu un leagăn, desene animate, jocuri şi muzică. La rândul său, încăperea destinată adulţilor are o capacitate de şase persoane, camera fiind dotată cu fotolii, lumini relaxante, muzică ambientală, reviste, cărţi şi un joc de şah. Cei care vor trece pragul Salinei Sibiu se vor simţi aici mai mult decât confortabil pentru că temperatura medie este cuprinsă între 18 şi 20 de grade C, umiditatea fiind asigurată prin fântâni de apă. Notabilă este şi tehnica folosită în realizarea salinei, care o deosebeşte de alte locuri de acest gen. Toate cele cinci-şase feţe ale bulgărilor de sare de pe pe­reţi iau contact cu aerul, ceea ce asigură o salinitate cres­cută, la aceştia adăugându-se sarea măcinată de pe podea.
Un tratament complet cuprinde 12 şedinţe a câte 50 de minute fiecare, Salina Sibiu oferind primele două şedinţe gratuit pentru toţi pacienţii. Preţul unui abonament porneşte de la 100 lei şi de la 12 lei pentru o singură şedinţă, fiind indicată repetarea tratamentului de două ori pe an.
Salinoterapia reprezintă inhalarea pe căile respiratorii a aerosolilor salini. După inhalare, aerosolii salini se depun pe întreg aparatul respirator: cavitate bucală şi nazală, faringe, laringe, alveole pulmonare. Terapia cu sare este recomandată persoanelor care suferă de astm, bronşită cronică, pneumonie, tuse provocată de fumat, infecţii respiratorii, dificultăţi de expectorare a sputei vâscoase, răceli, sinuzită, faringită, otite acute sau cronice, alergii cu simptome respiratorii, rinită, oboseală cronică, rezistenţă scăzută la stres şi nevroză. Haloterapia curăţă tractul respirator, scade vâscozitatea sputei, reduce frecvenţa acceselor de tuse şi are efec­te pozitive asupra florei microbiene din sistemul respirator. Mai mult, scade numărul bacteriilor, stimulează dezvoltarea florei normale din tractul respirator prevenind infecţii viitoare şi ajută pacienţii astmatici.
Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.salinasibiu.ro.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia