Continental
Tribuna
490 de corpuri de iluminat cu led, montate de E.ON la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu"
Andra MARINESCU
1267 vizualizari
490 de corpuri de iluminat cu led, montate de E.ON la Liceul Teoretic
© Răzvan NEGRU


 

Aproximativ trei milioane de euro au fost investite de E.ON România în 54 de şcoli, cu scopul de a îmbunătăţi condiţiile pentru educaţie şi economisirea energiei. Printre instituțiile de învățământ care au beneficiat acest proiect se numără și Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" din Sibiu, unde au fost montate 490 de corpuri de iluminat cu led. Potrivit E.ON sunt peste 35.000 de beneficiari, elevi şi profesori, ai proiectului derulat în ultimii şase ani în 16 judeţe. Numai în acest an, zece şcoli din zece judeţe au fost dotate cu sisteme de iluminat cu leduri.

„Energie în școlile copilăriei”, programul derulat de compania E.ON România dedicat îmbunătățirii condițiilor de studiu şi eficientizării consumului de energie prin iluminarea bazată pe tehnologie led a sălilor de clasă, a continuat şi în acest an în şcoli şi licee din judeţele Sibiu, Harghita, Timiş, Hunedoara, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Bacău, Iaşi, Botoşani şi Vaslui.

Datorită proiectului, peste 10.000 de elevi şi profesori din zece şcoli beneficiază, în noul an şcolar, de condiţii de studiu mai bune. Proiectul din acest an a însemnat achiziţia şi montarea a circa 6.000 corpuri de iluminat şi a 15.000 tuburi led, efortul investiţional al companiei E.ON fiind estimat la 650.000 euro.

Corpurile de iluminat cu tehnologie led aduc o economie de electricitate pentru iluminat de până la 80% comparativ cu cele clasice, conform producătorilor, ceea ce se va traduce pentru beneficiari prin facturi mai mici pentru energia electrică. Beneficiile noilor corpuri de iluminat nu se opresc la un consum sensibil mai scăzut, iluminatul cu led având o durată de viaţă de câteva ori mai mare faţă de sistemele clasice, între 50.000 şi 100.000 de ore de funcţionare, şi o luminozitate superioară, respectiv 98% din cea naturală. Un alt aspect important al utilizării tehnologiei led, mai ales pentru elevi, este faptul că aceasta este mai sănătoasă, de exemplu nu apar fluctuaţii, studiul la o lumină improprie poate cauza tensionarea ochilor şi dureri de cap.

“Îmbunătăţirea condiţiilor de desfăşurare a lecţiilor pentru copii într-o manieră sustenabilă, ajutând şi la o reducere a consumului destinat iluminatului spaţiilor de studiu dar şi a emisiilor de CO2, este un bun exemplu al modului în care ne dorim să ne implicăm în domeniul educaţiei, şi nu numai. Sperăm că astfel vom contribui la creşterea performanţelor şcolare şi la transformarea sălilor de curs în locuri mult mai prietenoase”, a declarat Dan Morari, director general adjunct al E.ON România.

Printre beneficiarii proiectului de anul acesta s-au numărat şi Liceul „Onisifor Ghibu” din Sibiu.

“Vă mulțumim pentru includerea liceului nostru în proiectul Energie în şcolile copilăriei. Prin realizarea acestui proiect s-a asigurat un climat interior plăcut şi sănătos din punctul de vedere al luminozităţii încăperilor. Din punct de vedere economico-financiar, s-a redus consumul de energie al unităţii şcolare prin utilizarea becurilor led economice în locul celor clasice sau neoanelor cu startere, determinând economii băneşti şi protejarea mediului înconjurător”, spune prof. Dorina Cismaş, director al Liceului "Onisifor Ghibu" din Sibiu.

Proiectul s-a desfăşurat anul acesta în perioada aprilie-octombrie.

Grupul german E.ON a intrat în România în anul 2005, când a preluat fostele societăţi de stat din domeniul gazelor naturale şi energiei electrice. Companiile din structura grupului operează o reţea de distribuţie a gazelor naturale în lungime de peste 22.000 km, respectiv o reţea de distribuţie a energiei electrice de peste 81.000 km şi deservesc circa 3,1 milioane de clienţi din 20 de judeţe situate în jumătatea de Nord a ţării. De la intrarea pe piaţa locală, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 1,9 miliarde de euro.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia