Tribuna
4.500 de euro oferite Iulianei Finică de Arhiepiscopia Sibiului
Adrian POPESCU
6616 vizualizari
4.500 de euro oferite Iulianei Finică de Arhiepiscopia Sibiului

Iuliana Finica este educatoare pe secţia de limba germană la Grădiniţa nr. 33 din Sibiu, iar boala de care suferă este hipertensiune pulmonară, o boală grea şi foarte rară. Ca să supravieţuiască educatoarea are nevoie de un transplant de plămâni la o clinică din Bonn, o intervenţie care costă 70.000 de euro.

Gestul Arhiepiscopiei Sibiului

Arhiepiscopia Sibiului se alătură sibienilor în efortul de a aduna suma necesară pentru transplantul de plămâni care va salva viaţa tinerei educatoare Iuliana Finica din Sibiu. De curând, prin bunăvoinţa Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, eparhia a donat suma de 2.000 de euro în contul bancar deschis pentru a aduna suma necesară intervenţiei chirugicale din Germania. Iuliana Finica a fost diagnosticată cu hipertensiune pulmonară severă, având ambii plămâni afectaţi. “Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu a fost profund marcat de starea gravă de sănătate a Iulianei Finica şi, la propunerea Departamentului de asistenţă socială al Arhiepiscopiei Sibiului,a dispus acordarea unui sprijin financiar consistent în vederea efectuării dublului transplant de care sibianca noastră are nevoie. Totodată, Părintele Mitropolit îi îndeamnă pe sibieni să fie solidari, mai ales că suntem în perioada prepascală, şi să o sprijine pe Iuliana atât financiar, cât şi prin rugăciune. Părintele Mitropolit o asigură pe Iuliana şi pe familia acesteia de toată dragostea sa părintească şi de permanenta pomenire la altarul de rugăciune”, ne-a spus consilierul social de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Ciprian Cândea. Arhiepiscopia Sibiului a oferit sume de bani şi pentru alte persoane aflate în suferinţă. Astfel, familia unui tânăr în vârstă de 32 de ani din Blaj, judeţul Alba, diagnosticat cu hemoragie masivă inter-cerebrală stângă, produsă în urma unui atac vascular cerebral şi aflat în recuperare la o clinică din Nürnberg, Germania, a primit suma de 1.000 de euro. Aceeaşi sumă a primit şi o doamnă din Sibiu, în vârstă de 41 de ani, diagnosticată cu o tumoră renală şi care urmează un costisitor tratament post-operator. Un alt caz sprijinit de Arhiepiscopia Sibiului este al unui domn în vârstă de 55 de ani, din Avrig, judeţul Sibiu, care a primit 500 de euro pentru o intervenţie chirurgicală de înlocuire a valvei aortice şi revascularizare miocardică.

Cercul Militar Sibiu şi Muzeul ASTRA alături de acest gest

Cele două intituţii şi-au unit forţele pentru acţiunea umanitară ,,Dăruind poţi dărui viaţă”, Din cauza timpului nefavorabil acţiunea programată iniţial pe scena de pe lacul din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului a fost mutat la Centrul Militar Sibiu. În urma celor 4 ateliere practice (desen, pictură, confecţionat suveniruri s.a.), dar şi a spectacolului susţinut de: Adrian Neamţu, Daniel Rosalim, Camelia Stoiţă, Viorica Telcean, Alina Bica, Nelu Albu, formaţia Blaskapelle Neppendorf şi de Şcoala de dans Ioan Macrea au fost strânşi16.000 lei. Pănă la costul intervenţiei mai trebuie adunaţi bani fapt pentru care fiecare leu este bine venit.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia