Tribuna
45 de absolvenți răsuflă ușurați după contestațiile de la BAC
Andra MARINESCU
1553 vizualizari
45 de absolvenți răsuflă ușurați după contestațiile de la BAC
© Arhiva TRIBUNA
68 de note au rămas nemodificate în urma contestațiilor depuse în județul Sibiu la examenul național de Bacalaureat. Potrivit lui Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, 525 de note au fost mărite și 213 micșorate. De asemenea, procentajul de promovabilitate a crescut în județ, încă 45 de candidați promovând examenul, în urma contestațiilor.


În total, în județul Sibiu au fost înregistrate 806 contestații. Rezultatele finale ale BAC-ului au fost afișate vineri după-amiază.
Cele mai multe note mărite în urma contestațiilor au fost la Română - Real, respectiv 162, iar cele mai multe note micșorate au fost înregistrate la Matematică - Profil Tehnologic, respectiv 38.
29 de note au rămas nemodificate în urma contestațiilor depuse la Română. În total, 68 de lucrări au rămas notate la fel după contestații, în județul Sibiu. 
În această sesiune a Balaureatului, Sibiul nu a avut nicio medie de 10. Cea mai mare a fost 9.93, obținută de trei eleve. Una dintre ele a depus contestație, dar nota i-a rămas nemodificată. Este vorba despre Raquel Vanessa Drăgan, absolventă a Colegiului Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu, care a obținut la Română tot nota 9.8. 
După afișarea rezultatelor finale, procentul de promovare a examenului de Bacalaureat în județul Sibiu a crescut de la 74,54% la 76,48%. De asemenea, încă 45 de candidați au fost declarați admiși, după contestații. Numărul candidaților care au promovat BAC-ul, în urma rezultatelor finale, a ajuns la 1.775.

Rezultatele finale au fost publicate AICI.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia