Tribuna
420 de teste pentru COVID-19 în județul Sibiu, 47 de persoane pozitive
Laura BUCIU
611 vizualizari
420 de teste pentru COVID-19 în județul Sibiu, 47 de persoane pozitive

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS-CoV-2 un număr de 17.721 de persoane, dintre care 16.925 de adulți și 649 de copii.

Până miercuri, au fost declarate vindecate 12.446 de persoane, iar 610 persoane au decedat. Patru dintre decese au fost consemnate în ultimele 24 de ore.

Miercuri dimineața, la ora 08.00 erau spitalizate un număr de 158 de persoane, dintre care la ATI 21 adulți.

La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 420 de teste, iar 47 de persoane au ieșit pozitive la COVID-19.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției are în monitorizare un număr de 1.228 de persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 588 de persoane în izolare la domiciliu.

 

Controale în pandemie

 

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului coronavirus, la activităţile de verificare participând 111 forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.237 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina. De asemenea, au fost verificate 65 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 232 de mijloace de transport, din care 73 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de . Astfel, 67 de sancțiuni, în valoare de 2.000 de lei, s-au dat pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 5 sancțiuni în valoare de 1.000 de lei s-au dat pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.  

Polițiștii locali sibieni au verificat 221 de persoane și au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

În cursul zilei de 12 ianuarie, jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Bâlea și Păltiniș. În urma desfășurării activităților au fost  aplicate 4 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

În data de 12 ianuarie, inspectorii DSVSA Sibiu au efectuat un număr de 14 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei pentru manipulare deficitară a produselor alimentare, precum și două avertismente.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia