Tribuna
PNL
42 de tineri, în cursa pentru cele 88 de locuinţe ANL
Sorana MAIER
3547 vizualizari
42 de tineri, în cursa pentru cele 88 de locuinţe ANL
Cu aproximativ două săptămâni înainte de încheierea termenului pentru depunerea dosarelor, doar 42 de tineri s-au înscris sau şi-au actualizat actele pentru a primi una din cele 88 de locuinţe ANL construite în cartierul Reşiţa II.

88 de locuinţe ANL construite în Sibiu, în cartierul Reşiţa II vor fi împărţite de Primăria Sibiu tinerilor care au până în 35 de ani şi îndeplinesc o serie de condiţii.
Din 4 ianuarie, când a fost prima zi pentru depunerea dosarelor şi până ieri, erau înscrişi doar 42 de tineri, adică mai puţin de jumătate faţă de numărul total de locuinţe disponibile.
Mai au timp până în 5 februarie să îşi depună dosarele sau să şi le actualizeze pe cele depuse în anii anteriori.
Sunt zeci de dosare depuse de tineri în ultimii ani, însă între timp unii dintre el au trecut de 35 de ani sau nu mai îndeplinesc restul criteriilor. Este posibil ca şi programele de genul Prima Casă să fi contribuit la scăderea cererilor pentru ANL.
În anul 2012, spre exemplu, în evidenţele Primăriei Sibiu existau nu mai puţin de 1.700 de dosare pentru obţinerea unei locuinţe ANL.


Sub 35 de ani şi fără casă

În cazul celor care au depus deja cereri în anii anteriori, aceştia trebuie să depună un nou dosar cu date actuale şi complete, iar Primăria va ţine cont de vechimea dosarului precedent.
Se pot califica pentru obţinerea unei astfel de locuinţe tinerii cu vârsta sub 35 de ani care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Sibiu şi nu deţin o locuinţă.
“Agenţia Naţională pentru Locuinţe a anunţat că urmează să ne predea un număr de 88 de locuinţe construite în cartierul Reşiţa II, după finalizarea lucrărilor. Am dorit să începem imediat procesul de selecţie a dosarelor pentru a fi cât mai operativi în repartizarea acestora, după ce trec în administrarea Municipiului Sibiu. Ştiu că mulţi tineri aşteaptă această oportunitate şi de aceea îi invit să completeze cu atenţie dosarele şi să le depună”, spunea Astrid Fodor, primarul interimar al Municipiului Sibiu, în momentul în care a anunţat depunerea dosarelor.
Pentru a primi o astfel de locuinţă, titularul cererii trebuie să fie major şi să aibă până în 35 de ani, titularul şi ceilalţi membri ai familiei trebuie să nu deţină şi să nu fi deţinut o altă locuinţă şi să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe cu chirie, proprietate a Statului, trebuie să îşi desfăşoare activitatea în municipiul Sibiu.
Criteriile de ierarhizare a dosarelor sunt situaţia locativă actuală, starea civilă, numărul persoanelor aflate în întreţinere, starea de sănătate, vechimea cererii solicitantului, nivelul de studii sau pregătire profesională şi situaţii locative sau sociale deosebite.
Pentru fiecare dintre acestea va fi acordat un punctaj, în conformitate cu HG 962/2001 şi HCL 346/2007. În cazul înregistrării unor punctaje egale, solicitanţii vor fi departajaţi în funcţie de situaţia locativă la data repartizării locuinţelor. Dacă nici acest criteriu nu este suficient, departajarea se va face în funcţie de vechimea cererii.
Dosarul va cuprinde o serie de documente pe care le găsiţi pe site-ul instituţiei (http://www.sibiu.ro/index.php/primaria/locuinte_anl ) sau la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni. Comisia atenţionează titularii să citească cu atenţie cerinţele de întocmire a documentelor pentru a evita situaţia în care un criteriu să nu fie punctat. Dacă pe parcursul procedurii de primire a dosarelor şi de evaluare a acestora apar modificări legate de situaţia locativă sau de starea civilă, titularul are obligaţia să facă completările de rigoare, menţionând numărul de înregistrare al dosarului.
Dosarul se poate depune la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni, în zilele de luni între orele 8.30 şi 18.30, iar de marţi până vineri, programul Centrului este între 8.30 şi 16.30.

 

comentarii
3 comentarii

A expirat termenul de depunere a cererilor. De ce nu comunicati acum cati inscrisi sunt?
DANA STREZA
13.02.2016 23:35
A expirat termenul de depunere a cererilor. De ce nu comunicati acum cati inscrisi sunt?
DANA STREZA
13.02.2016 23:35
Cand o sa aiba loc comisia?
Gabriel
19.02.2016 20:58
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia