FITS 2024
Tribuna
416 elevi din Sibiu premiaţi cu 97.800 lei pentru rezultate bune la olimpiade
Sorana MAIER
4873 vizualizari
416 elevi din Sibiu premiaţi cu 97.800 lei pentru rezultate bune la olimpiade
Primăria Municipiului Sibiu în colaborare cu Serviciul Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat a premiat miercuri, elevii cu rezultate bune la olimpiadele şcolare organizate în acest an. Câte 1.000 lei au primit cei care au obţinut locul I la olimpiadele naţionale. Premii de câteva sute de lei au primit toţi cei aflaţi pe locurile II, III şi IV la olimpiadele naţionale, dar şi judeţene. Primarul Astrid Fodor a spus ieri că proiectul a fost pornit de actualul preşedinte Klaus Iohannis, în anul 2014, pe când era primar, şi a dorit să continue această iniţiativă.

416 elevi care au fost primii la olimpiadele naţionale, dar şi la cele judeţene, au fost premiaţi miercuri de Primăria Sibiu cu sume cuprinse între 1.000 şi 100 lei.

Festivitatea a avut loc la Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong, premiile şi diplomele fiind înmânate elevilor de către primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, şi directorul Serviciului Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat, Simona Pop.

.

“Elevii noştri au obţinut rezultate frumoase la aceste concursuri şi consider că trebuie să continuăm să îi încurajăm. Aceşti copii şi tineri nu s-au oprit la a învăţa lecţia, ci au dorit să ştie mai mult, să performeze, acest lucru dându-le un start bun pentru viitor. Pe lângă rezultatele obţinute, am dorit să aplaudăm şi spiritul lor de a concura, un motor foarte important pentru propria educaţie şi un mod foarte sănătos pentru elevi de a-şi verifica şi îmbunătăţi performanţele. Felicitări elevilor şi profesorilor care i-au pregătit! ”, a spus Astrid Fodor.

.

Au fost acordate premii în valoare totală de 97.800 lei, fonduri provenite din bugetul local şi puse la dispoziţie prin intermediul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu.

Astrid Fodor a amintit că acesta este proiectul de suflet al actualului preşedinte, Klaus Iohannis, care l-a iniţiat în anul 2014, pe când era primar, şi au dorit să continue această iniţiativă.

.

34 de premianţi la nivel naţional

 

Elevii sibieni au venit acasă cu 34 de premii şi menţiuni la olimpiadele naţionale: opt elevi au obţinut locul I, patru elevi locul II, şase elevi locul III şi alţi 16 elevi au obţinut menţiuni.

.

Elevii care au primit premiul I la olimpiadele naţionale sunt:

·         olimpiada de limbă germană – Kielhorm Maya Isabela (Colegiul Samuel Brukenthal)

·         olimpiada de limba germană – Mihoc Iordache Ovidiu (Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr)

·         olimpiada de pictură – Tocoaie Daniela Ioana şi Varga Diana Amalia (Liceul de Artă)

·         olimpiada de educaţie fizică - şah – Cosman Andreea Mărioara (Colegiul Naţional Octavian Goga)

·         olimpiada de educaţie fizică – aruncarea suliţei – Necşoiu Andreea (Liceul Teoretic Onisifor Ghibu)

·         olimpiada de educaţie fizică – săritură înălţime – Bejan Andreea (Liceul Teoretic Onisifor Ghibu)

·         olimpiadă educaţie tehnologică – Souca Daria (Şcoala Gimnazială Nicolae Iorga)

La olimpiadele judeţene, 133 de elevi au obţinut locul I, 134 de elevi locul II şi 115 elevi  locul III.

·         Pentru locurile fruntaşe la olimpiada naţională premiile au fost: Locul I – 1.000 de lei, locul II – 800 de lei, locul III – 600 de lei, menţiune – 300 de lei.

Pentru premii obţinute la olimpiada judeţeană: Locul I – 300 de lei, locul II – 200 de lei, locul III – 100 de lei.

.
.
.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica