Tribuna
AFF
400 de polițiști sunt de serviciu de Revelion
Laura BUCIU
690 vizualizari
400 de polițiști sunt de serviciu de Revelion
Foto cu caracter ilustrativ © https://www.facebook.com/politiasibiu

În perioada 30 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, peste 400 de polițiști sibieni vor acționa zilnic pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale. Potrivit reprezentanților Poliției Sibiu, scopul tuturor acestor activităţi nu este acela de a aplica sancţiuni, ci de a veghea la respectarea legii şi la siguranţa tuturor cetăţenilor.

„În situaţia în care vor fi constatate abateri de la prevederile legale, poliţiştii vor interveni cu fermitate şi vor dispune în fiecare caz măsurile corespunzătoare. În activități sunt angrenați poliţişti de ordine publică, de la rutieră, investigaţii criminale, de la poliţia transporturi, precum și din celelalte structuri, respectiv poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigarea criminalității economice și luptători de intervenţie rapidă. Totodată, polițiștii vor monitoriza traficul rutier, pe drumurile naționale și județene, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere. O atenţie deosebită va fi acordată zonelor cu mare fluenţă de public, în care organizează evenimente cultural-artistice, de agrement, piețelor dar și târgurilor specifice sărbătorilor de iarnă, marilor centre comerciale, gărilor și autogărilor, pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă, prevenirii infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor”, transmit reprezentanții Poliției Sibiu.

 

Atenție la materialele pirotehnice

 

Polițiștii avertizează părinții să fie atenți cu copiii, care își doresc să se joace, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă și îndeosebi cu diverse artificii, petarde sau alte articole pirotehnice.

„Această joacă poate fi periculoasă. De aceea, polițiștii sibieni atrag atenția asupra riscurilor la care se expun cei mici atunci când sunt lăsați să utilizeze materiale pirotehnice.  Consecințele utilizării necorespunzătoare a articolelor pirotehnice sunt dintre cele mai grave - arsuri, desfigurare, afectarea auzului sau a văzului, iar uneori se poate ajunge chiar și la amputarea degetelor”, mai spun polițiștii sibieni.

Aceștia readuc în atenție câteva aspecte legate de obiectele cu conținut pirotehnic:

  • articolele pirotehnice de divertisment din categoria F1 pot fi puse la dispoziţie pe piaţă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani.
  • articole pirotehnice de scenă din categoria T1 şi alte articole pirotehnice din categoria P1 pot fi puse la dispoziţie pe piaţă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani.

Poliţiștii sibinei recomandă tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie pentru a trece în Anul Nou în siguranţă.





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA