Tribuna
PNL
40 de elevi din comuna Slimnic au participat la școala de vară "CaVARAliada”
40 de elevi din comuna Slimnic au participat la școala de vară
Școala de vară "CaVARAliada” s-a desfășurat în perioada 27-31 iulie, în satele Ruși si Veseud din comuna Slimnic. Evenimentul a fost organizat de Asociația "Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși”.

Ediția actuală a școlii a pornit cu scopul de a oferi educație non-formală tinerilor din satele Ruși, Veseud și Slimnic,județul Sibiu sub forma unei săptămâni de activități educative și încurajarea îmbunătățirii comunității lor, prin programe de service-learning.

“Problema identificată este gradul scăzut de implicare a tinerilor în comunitate noastră și în întreținerea și îmbunătățirea a tot ceea ce ne înconjoară, de la monumentele din comună la clădirea școlii și spațiilor aferente. De această problemă sunt afectați toți membrii comunității noastre, cu precădere elevii. Organizația noastră are interes direct cu această problemă identificată deoarece lucrează în comunitate de peste 2 ani, mai ales cu tinerii din comunitate, iar în urma discuțiilor și consultărilor cu oamenii din comunitate am identificat mai multe cauze ale situației curente, cea mai importantă fiind lipsa inițiativelor și a mentorilor pe termen lung. Totodată, organizația își propune să lucreze cu tinerii din comunitate deoarece ei sunt cei mai susceptibili să își dezvolte mecanisme de înțelegere a participării civice iar dacă nu o vom face riscul ca ei să se îndepărteze de comunitate este foarte mare”, spun organizatorii.

Jocuri, ateliere, workshop-uri și scenete

Potrivit acestora, 40 de elevi din Comuna Slimnic au beneficiat de școală de vară. Participanții s-au înscris cu ajutorul unui formular online.Copiii au fost împărțiți în trei echipe, și-au ales un nume, un slogan și și-au confecționat câte drapel. De asemenea, au fost organizate jocuri de cunoaștere, de echipă, ateliere de confecționat brățări și broșe-blazon, scenete de teatru și workshop-uri pe tematica interpretativă.

Participanții au efectuat drumeții, au rezolvat o vânătoare de comori, au vizitat o fermă, unde au avut parte de un atelier de magie,au susținut cu entuziasm o probă de exatlon și au aplicat la un proiect de service-learning, prin care au construit un gard ce separă curtea de grădină școlii din Ruși.

Școala de vară s-a încheiat cu premierea participanților, prezentarea de către cele trei grupe a unor microscenete de teatru, fiind pregătiți profesionist de către actorii trupei de teatru “PlayHood”, Mădălina Dorobantu și Ionuț Oprea și actorul Teatrului Național Cluj, Silvius Iorga, tortul, un clip surpriza pentru absolvenții clasei a VIII-a, focul de tabără și demonstrația de virtuozitate a Cavalerilor Cetății Roșii Sibiu.

Cea mai frumoasă tabără”

 “Deși a fost o tabăra scurtă, a fost cea mai frumoasă tabără cu jocuri frumoase și adaptate cât se poate temperaturii de afară, drumeția făcută într-un loc nou și foarte frumos, mâncarea deosebită și persoanele extraordinare, cel mai mult mi-a plăcut momentul cavalerilor cetății roșii care m-a dat peste cap, vă mulțumesc mult tuturor pentru cele cinci zile superbe și abia aștept următoarea tabăra!”, spune Diana Filip, beneficiarul școlii de vară.

Andreea Popa, un alt participant, spune că: “Anul aceasta am avut o tabără foarte frumoasă din care am avut și foarte multe lucruri de învățat din ea,iar eu una am învățat că mereu trebuie sa lucrezi în echipa,să fim uniți și să ne ajutăm unul pe celălalt”.

 


comentarii
1 comentarii

Educația formală (de formă?) a închis-o Covid-19. Tot pandemia a oferit pentru tinerii elevi educația nonformală, sau mulțumim din inimă directorului pe viață al școlii Slimnic, Excelența Sa prof. Giuseppe Bothar?
Vesely Rusu Slimniceanu
03.08.2020 20:45
Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat lansare „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judetean Sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia