Tribuna
388 de volume noi pentru șapte biblioteci publice din județul Sibiu, de Ziua Culturii Naționale
Andra MARINESCU
745 vizualizari
388 de volume noi pentru șapte biblioteci publice din județul Sibiu, de Ziua Culturii Naționale
Cu ocazia Zilei Culturii Naționale din 15 ianuarie, șapte biblioteci publice din județul Sibiu s-au înnoit cu 388 de volume, în valoare de 8.000 de lei. Este vorba despre o donație de care beneficiază bibliotecile din Avrig, Tălmaciu, Săliște, Slimnic, Nocrich, Ațel și Șura Mică.


Volumele, ediții 2015 - 2017, provin dintr-o donație pusă la dispoziție de EduCab România, în urma unui acord de colaborare cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu.
Acțiunea se încadrează într-un program permanent de susținere și dezvoltare a rețelei de biblioteci publice în mediile rurale și urbane, atribuții de bază ale bibliotecii județene prin coordonarea metodică a bibliotecilor publice şi formarea profesională continuă a bibliotecarilor din judeţul Sibiu.  
"România EduCaB este o platformă naţională, inter-instituţională, inter-disciplinară lansată în 2015, cu scopul de a creşte capacitatea bibliotecilor publice de a răspunde nevoilor locale, catalizând resurse educaţionale pentru activarea unor mecanisme de dezvoltare durabile în comunităţi. Prin România EduCaB ne propunem să sprijinim procesul de creştere a capacităţii bibliotecilor publice de a funcţiona ca centre de resurse pentru comunităţile locale, oferind platforma instituţională pentru ca diverse organizaţii şi grupuri informale să se implice prin implementarea unor proiecte pe domeniul lor de expertiză, lărgindu-şi astfel grupul-ţintă şi aria de acoperire", spune Anca Vasilescu, coordonatorul Compartimentului Metodic. Comunicare. Programe al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia