Tribuna
Şeful ortopezilor din Sibiu, lector la unul dintre cele mai căutate cursuri de profil
Şeful ortopezilor din Sibiu, lector la unul dintre cele mai căutate cursuri de profil

Şeful Clinicii Ortopedie – Traumatologie, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, dr. Mihai Roman, a fost invitat să participe ca lector la cursul internaţional de Traumatologie „AOTrauma Course - Basic Principles of Fracture Management”, care a avut loc în perioada 11-14 iunie la Sibiu, acest curs fiind unul dedicat tinerilor medici din specialitatea ortopedie-traumatologie.
 Cursul s-a adresat unui număr de 54 de medici ortopezi-traumatologi din toate centrele medicale importante ale României (Cluj, Târgu Mureş, Bucureşti, Timişoara, Sibiu etc.) şi a avut ca lectori personalităţi de prim rang din Germania, Austria, Belgia, Grecia, precum şi din România. „Am fost invitat să particip ca lector la acest prestigios curs şi asta reprezintă o onoare pentru mine şi o cinste pentru secţia de Ortopedie pe care o reprezint. De asemenea, este o recunoaştere a îmbunătăţirii permanente, în ultimii ani, a calităţii actului medical realizat de întreg colectivul de ortopezi din cadrul secţiei Ortopedie a Spitalului Judeţean Sibiu. Cursurile AO sunt cele mai bune şi cele mai căutate cursuri de traumatologie la nivel internaţional iar alegerea Sibiului ca şi gazdă a unui asemenea eveniment nu a fost deloc întâmplătoare. Împreună cu distinşii colegii din străinătate şi din ţară am încercat sa transmitem informaţie de calitate şi experienţa noastră mai tinerilor noştri colegi ortopezi”, a declarat dr. Mihai Roman, medic şef  al secţiei clinice Ortopedie - Traumatologie din cadrul SCJU Sibiu.
 Funda ţia AO îşi are originea într-un grup elveţian de studiu, Arbeitsgemeinschaft für Osteosynthesefragen (AO) şi a fost fondată la Biel în Elveţia, în 1958. Este renumită pentru componenta educaţională de cea mai înaltă de calitate, în scopul de a promova excelenţa în îngrijirea pacienţilor cu leziuni musculo-scheletice. Prin cercetare, dezvoltare şi educaţie, Fundaţia AO are ca scop asigurarea calităţii în ceea ce priveşte principiile, practicile şi rezultatele în tratamentul fracturilor. Fundaţia internaţionala AO organizează periodic cursuri de nivel mondial pentru chirurgii ortopezi. Acestea includ work-shopuri la care medicii au ocazia de a folosi cele mai noi implanturi, precum şi prelegeri susţinute de ortopezi si traumatologi experţi.comentarii
2 comentarii

Vesti imbucuratoare, cand se gaseste si ceva "de bine" de scris. Ar mai fi totusi de adaugat si faptul ca dr. Roman este sibian, dr. Roman seniorul fiind medicul stomatolog de prestigiu si de vocatie de la care au invatat generatii de medici stomatologi din Sibiu.
geo
25.06.2014 07:56
respect si sincere felicitari! de prin Germania
Joe
25.06.2014 19:07
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia