Tribuna
Comunicat de presa
35 de copii din centrele de plasament aleargă la Maratonul Sibiului
Andra MARINESCU
5287 vizualizari
35 de copii din centrele de plasament aleargă la Maratonul Sibiului
© Arhiva TRIBUNA
35 de copii din centrele de plasament din Agârbiciu, Orlat, "Sf. Andrei" din Mediaş şi "Gulliver" Sibiu aleargă, alături de angajaţii DGASPC, pentru o cauză nobilă, la Maratonul Sibiului 2017, din 27 mai. Micuţii spun că vor să participe şi pentru că e sănătos.

 

De exemplu, Tabita Savu are 13 ani şi spune că ceea ce au motivat-o să participe la Maratonul Sibiului sunt cauzele de caritate şi menţinerea unui organism sănătos. "Am acceptat provocarea la categoria copiilor cu vârsta cuprinsă între 13 şi 16 ani. Susţin copiii din centrele de plasament pentru integrarea acestora în comunitatea Sibiului de Poveste. Maratonul Internaţional Sibiu este ocazia perfectă de a face faţă provocărilor", spune fata. Mărturiseşte că în prima zi de antrenament, care a durat circa două ore, a vrut să renunţe, pentru că simţea că nu va face faţă. "M-am motivat, însă, să-mi depăşesc limitele şi am continuat. Astăzi sunt bucuroasă şi mândră că la acel moment nu am renunţat. Îmi doresc ca acest maraton să reprezinte unică, care să-mi ofere lecţia de a nu renunţa niciodată în faţa provocărilor", a mai spus Tabita.

Din Orlat, va veni Laurenţiu Pasu, în vârstă de 12 ani. "Sunt fericit că există oameni cu suflet mare, care se gândesc şi la copiii din centrele de plasament, copii care au nevoie de afecţiune, de îmbrăţişări, iar activităţile pe care le desfăşurăm împreună cu voluntarii ne motivează, oferindu-ne încredere în tot ceea ce facem. Mă bucur că pot participa alături de colegii mei din Centrul de Plasament Orlat", a spus Laurenţiu.

Două proiecte pentru copii

"Sibiu Goes STEAM" şi "Sibiul de Poveste" sunt cele două proiecte care iau startul la Maratonul Sibiului 2017 pentru integrarea în comunitate a copiilor din sistemul de protecţie. Ştiinţescu Hub şi Asociaţia de Poveste, în colaborare cu DGASPC Sibiu, îşi propun să realizeze ateliere nonformale şi practice gratuite copiilor din sistemul de protecţie socială.

"Instituţia noastră beneficiază şi în acest an de atenţia unor tineri inimoşi şi determinaţi, care, prin proiectele lor <<de poveste>> şi <<ştiinţifice>> vor aduce un plus de valoare şi bucurie în viaţa copiilor instituţionalizaţi. Atunci când viaţa ţi-a oferit multe şi simţi că poţi dărui la rându-ţi altora mai puţin norocoşi, înseamnă că eşti omul de care avem nevoie! Mulţumesc copiilor care aleargă pentru susţinerea acestor proiecte, colegilor noştri, tuturor celor care sunt oameni buni ai comunităţii sibiene”, a spus Laura Camelia Vîlsan, director general DGASPC Sibiu.

"Ştiinţescu Hub" îşi propune să contribuie atât la schimbarea percepţiei copiilor şi tinerilor asupra ştiinţelor, cât şi la optimizarea modului de utilizare a tehnologiei. "Cunoştinţele teoretice de la şcoală vor putea fi înţelese la nivel profund, prin experimente, iar fizica, chimia sau robotica nu vor mai fi doar nişte noţiuni abstracte, imposibil de înţeles", spun reprezentanţii "ªtiinţescu Hub".

În plus, 64 de copii cu potenţial mare pentru performanţă din sistemul social de protecţie, care provin atât din centrele de plasament Orlat, Agârbiciu, Mediaş şi Sibiu, cât şi din asistenţă maternală, vor beneficia de un mediu stimulant pentru a-şi dezvolta acest potenţial în cadrul celor opt ateliere gratuite. "Împreună, putem să colorăm diferit viitorul acestor copii, să le oferim un cadru în care să-şi poată descoperi pasiunile, să poată evolua şi în domenii precum ştiinţele şi tehnologia", mai spun organizatorii.

„Am învăţat că doar împreună putem salva comunitatea. Fiind manageri de caz pentru copiii din centrele aflate în structura DGASPC Sibiu, considerăm că, în primul rând, noi trebuie să fim modele pentru cei din jur. Haideţi să fim cu toţii <<Sibiul de Poveste>> în Piaţa Mare", este apelul Ioanei Daniela Ganta şi al Ancăi Mioara Ivănuş, angajate în cadrul Serviciului de Evaluare Complexă a Copiilor, din DGASPC Sibiu.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia