Tribuna
PNL
35 de candidați care au susținut Definitivatul au primit note mai mari, în urma contestațiilor
Andra MARINESCU
540 vizualizari
35 de candidați care au susținut Definitivatul au primit note mai mari, în urma contestațiilor
Rezultatele finale ale examenului național de Definitivat au fost afișate. În județul Sibiu, procentul de promovare a examenului a fost de 70,72%, mai mare cu 5,63% față de rezultatele afișate înainte de depunerea contestațiilor.


Potrivit datelor Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, în județ au fost depuse 47 de contestații, cele mai multe, respectiv zece, fiind înregistrate la disciplina Limba și literatura română și Matematică, metodica predării acestora (învățământ primar în limba română). 
În urma contestațiilor, 35 de note au fost mărite, 11 micșorate și una a rămas neschimbată.
Rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, la nivel național, este 72,45% (în creștere cu 3,28%, comparativ cu rezultatele inițiale - 69,17%). Astfel, din totalul de 6.037 de candidați cu note la proba scrisă, 4.374 de candidați au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 (opt), media minimă de promovare a acestui examen. 
În patru județe s-a înregistrat o rată de promovare de peste 80%, astfel: Cluj - 87.46%, Vâlcea - 84.90%, Dolj - 80,50%, Mehedinți - 80%.
"Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național", spune Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu. 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat lansare „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judetean Sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia