FITS 2022
Tribuna
3000 de turiști s-au răcorit, în weekend, în lacurile de la Ocna Sibiului. Cât plătește o familie pentru o zi, pe ”litoralul Ardealului”
3000 de turiști s-au răcorit, în weekend, în lacurile de la Ocna Sibiului. Cât plătește o familie pentru o zi, pe ”litoralul Ardealului”

Chiar dacă până pe litoralul românesc avem de parcurs aproximativ 500 de kilometri, marea e mai aproape decât am putea crede. La nici 20 de kilometri de casă, sibienii pot merge pe ”litoralul Ardealului”, la Ocna Sibiului pentru o baie în lacurile sărate, pentru plajă sau tratament cu nămol. Vara a început să își facă simțită prezența și în termometre, nu doar în calendar, așa că sibienii încep ”lupta” cu zilele toride. Și cum poți să ții piept căldurii mai bine decât cu o baie răcoritoare? Unde mai pui că apa sărată din lacurile de la Ocna Sibiului are și o mulțime de efecte terapeutice. 

Sezonul de baie a început în acest an la Ocna Sibiului în luna mai, iar de la o săptămână la alta, pe măsură ce temperaturile cresc, turiștii care vin aici sunt tot mai mulți. În weekend-ul ce a trecut aproximativ 3000 de turiști au venit la Complexul lacurilor naturale sărate pentru baie și plajă.

 

100 de lei pentru o zi la mare, în inima țării

 

Nu doar sibienii merg la Ocna Sibiului pentru a se scălda în lacurile sărate ori pentru tratament cu nămol. Constănțeni, gălățeni, timișoreni, arădeni, hunedoreni, ieșeni: sunt doar o parte dintre turiștii din țară veniți la Ocna, pe care îi poți identifica după mașini. Tarifele practicate în perioada 11 iunie-28 august sunt de 30 lei/adult între orele 07.00-18.00, 15 lei/adult între orele 18.00-20.00, 15 lei/copil cu vârsta între 10-18 ani în intervalul orar 07.00-18.00. Această din urmă categorie beneficiază de acces gratuit între orele 18.00-20.00. Copiii cu vârsta sub 10 ani pot intra gratuit pe tot parcursul zilei. Parcarea costă 10 lei/zi, atât în intervalul 07.00-18.00, cât și între orele 18.00-20.00. Având în vedere aceste tarife, o familie compusă din doi adulți și doi copii cu vârsta între 10 și 18 ani va plăti pentru intrarea la lacuri 90 de lei/zi, iar dacă se deplaseză cu mașina prețul total ajunge la 100 de lei/zi. În cazul în care aceeași familie vine pentru o baie scurtă după ora 18.00, costul va fi de doar 30 de lei, 40 în cazul în care achită și parcarea. Cei care au copii sub 10 ani plătesc mai puțin: o familie compusă tot din patru persoane, dar cu copii sub 10 ani va plăti 60 de lei/zi, plus 10 lei dacă e nevoie de parcare. Prețurile de la restaurantele din incinta Complexului sunt pentru toate buzunarele, mâncarea, berea, sucurile și cafeaua fiind ceva mai ieftine decât la terasele din Sibiu. 

 

Șezlongurile și dușurile cu apă caldă nu se taxează suplimentar

 

În Complexul lacurilor naturale de la Ocna Sibiului există 2700 de șezlonguri pe care turiștii le pot folosi fără a plăti suplimentar pentru ele. La fel, nici pentru dușurile cu apă caldă nu se plătește în plus față de prețul biletului de intrare. ”Tot ceea ce ne dorim este un sezon cu zile călduroase, fără ploaie. Ne străduim să le oferim turiștilor cele mai bune condiții, astfel încât să se bucure de tot confortul pe timpul șederii la noi. De la an la an, numărul celor ce vin din întreaga țară, dar și din străinătare, e tot mai mare. Acest lucru demonstrează că oamenii sunt mulțumiți de ceea ce găsesc la Ocna Sibiului”, spune Ionuț Costea, manager SC Lacuri Naturale Ocna Sibiului.

 

De la Dunăre în lacurile de la Ocna

 

George și Ioana sunt un cuplu din Galați și în ultimii 5 ani nu a fost vară în care să nu vină la Ocna. ”Am venit pentru prima oară acum 5 ani, pentru că auzisem de la niște prieteni că e foarte frumos aici. A fost dragoste la prima vedere și de atunci venim în fiecare vară, ba acum trei ani am fost de două ori, în iunie și în august. Ne place mult apa sărată, am încercat și nămolul care ne-a scăpat de durerile de la încheieturi. Noi venim de la Dunăre, dar aici e altceva. Ne convine totul: cazarea e accesibilă, prețurile de la terase nu sunt mari, e curat, oamenii sunt prietenoși”, spune gălățeanul. În ultimii ani, pe măsură ce numărul turiștilor a crescut, s-au înmulțit și spațiile de cazare din Ocna Sibiului, pensiunile fiind arhipline în vârf de sezon.

 

 


comentarii
5 comentarii

30 de lei intrarea la lacuri.... Cam scump....
20.06.2022 09:57
In biletul de 30 lei intra și șezlongurile, apa calda la dușuri și accesul la toate lacurile din incinta. Se justifică tariful!
Augustina
20.06.2022 18:13
cea mai importanta informatie nu am primit-o... cum e apa nu e inca rece ? se incalzeste de la soare ... cite grade au fost in apa ?
daca articolul nu spune nimic ....poate comentariile celor care au fost la baie ,,,
ogarul visiniu
20.06.2022 18:25
Enorm de scump biletul iar condiții 0. Sunt totuși lacuri naturale, ar trebui sa fie mai ieftin biletul. Nu se justifică prețul la ce condiții sunt.
Ada
23.06.2022 12:33
De acord cu tine;pretul este uluitor si nemeritat!Cei care au pus pretul de intrare la lacuri sunt de acelasi neam(prost!) cu cei care au pus pretul de intrare la muzeul ASTRA!Asa-i când se întâlnesc lăcomia cu lipsa de rațiune!
@Ada
24.06.2022 16:26
Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA