Tribuna
300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal, sărbătoriți în avans de Filarmonica de Stat Sibiu
300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal, sărbătoriți în avans de Filarmonica de Stat Sibiu
Anul viitor, în 26 iulie, se împlinesc 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal. Filarmonica de Stat Sibiu va sărbători evenimentul în avans, în acest weekend, cu câteva concerte programate chiar "acasă" la guvernatorul Transilvaniei.


În 26 iulie 2021 se împlinesc 300 de ani de la nașterea lui Samuel von Brukenthal. În acest weekend pe 25 și 26 iulie, Filarmonica de Stat Sibiu, împreună cu Muzeul Național "Brukenthal", organizează trei manifestări care-l sărbătoresc pe baron. Evenimentele vor avea loc pe esplanada Filarmonicii, în curtea Muzeului de Istorie și în curtea înterioară a Palatului "Brukenthal".
”Proiectul "Concerte" pe acoperiș este cel mai tânăr proiect al Filarmonicii de Stat Sibiu, fiind, totodată, un proiect pe care îl îndrăgesc mult. Coordonarea lui a fost o provocare pentru mine, fiind pentru prima dată când mă aflu în această ipostază, iar din cauza pandemiei și a normelor de distanțare au fost momente când nu am crezut că vom reuși. Iată-ne, însă, bucuroși de succesul primelor evenimente care au avut loc. În weekend-ul care urmează vă așteptăm să îl sărbătorim pe Samuel von Brukenthal dar și la celelalte concerte, atât în public cât și în mediul online”, spune Krisztina Bucșe, coordonatorul proiectului "Concerte pe acoperiș.
Sâmbătă 25 iulie, de la ora 21, Cvartetul "Brukenthal" va susține un concert pe esplanada Filarmonicii din Sibiu, respectiv pe strada Cetății. Din programul serii vor face parte lucrări de L. Boccherini, D. Schostakovich, J. Haydn, J. Strauss și G.F.Haendel. Accesul publicului va fi liber, în limita locurilor disponibile.
Apoi, duminică, de la ora 19, curtea Muzeului de Istorie va deveni gazdă pentru Ansamblul "PlaCello". Un bilet costă 20 de lei, iar detalii sunt disponibile la numărul de telefon 0735566486.
Seara de duminică  va aduce și un ”Concert Extraordinar de Ziua lui Brukenthal”, de la ora 20.30, susținut de orchestra formată din muzicieni ai Orchestrelor Radio București și soliști ai Filarmonicii Sibiu, conduși de dirijorul Cristian Lupeș, în curtea interioară a Palatului din Piața Mare. Accesul publicului se va face în baza unei invitații.
Potrivit Filarmonicii de Stat Sibiu, proiectul ”Concerte pe acoperiș” este cel mai tânăr festival organizat de Filarmonica de Stat Sibiu, sub coordonarea Krisztinei Bucșe, secretar muzical. Aflată la prima ediție, manifestarea este dedicată vocilor, instrumentelor soliste sau ansamblurilor instrumentale cu un program original, repertoriul ales fiind unul de muzică clasică, muzică ușoară, jazz, pop sau rock. (A. M.)comentarii
1 comentarii

titlul spune tot despre ce e in capul celor care fac programarea la filarmonica :)))))))
comic
24.07.2020 10:15
Din aceeasi categorie
Q House

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA