Tribuna
PNL
30 de saloane noi-nouţe în Maternitatea din Sibiu
Laura BUCIU
7659 vizualizari
30 de saloane noi-nouţe în Maternitatea din Sibiu

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu dă în folosinţă 30 de saloane în clădirea Maternităţii, după ce procesul de reabilitare şi modernizare a acestora s-a încheiat. Este vorba de 15 saloane la ni­velul II, pentru Secţia Clinică Obstetrică-Ginecologie şi de alte 15 saloane la nivelul III (rooming-in) pentru Secţia Clinică Neonatologie, supra­faţa utilă totală fiind de 700 de metri pătraţi (350 de metri pătraţi / nivel).

Alertă la fiecare pat 
Fiecare salon reabilitat are grup sanitar propriu. Tot­odată, în saloane este func­ţional un sistem de apel me­dical, atât de la pat cât şi din cadrul grupului sanitar. Pa­cienţii pot, astfel, să solicite personalul medical ori de câte ori este nevoie fără a fi nevoiţi să se de­plaseze la cabinete. Apelul sonor nu se va opri până când nu va fi oprit de per­sonalul medical care inter­vine în salonul unde a fost chemat.
În fiecare salon au fost realizate instalaţiile de cu­renţi slabi în vederea asi­gurării posibilităţii de conec­tare la internet şi televiziune. „Cu paşi repezi ne îndreptăm către standarde occidentale la Maternitatea Sibiu şi ne bucurăm că, în urma demer­surilor pe care le-am făcut împreună cu Prefectura, con­ducerea spitalului, Direc­ţia de Sănătate Publică, am reuşit să deblocăm această investiţie, cu sprijinul Ministe­rului Sănătăţii. Cred că viitoarele paciente pot avea încredere în maternitatea din Sibiu şi mă refer în primul rând la profesionalismul medicilor şi al personalului medical în general, dublat acum şi de condiţiile foarte bune. Preocuparea noastră în perioada următoare este să urmărim derularea inves­tiţiei în parametrii proiectaţi astfel încât până la sfârşitul anului să avem întreaga maternitate modernizată”, a declarat preşedintele Con­siliului Judeţean Sibiu,  Ioan Cindrea.

Reabilitarea continuă
„Ne bucurăm că s-a reuşit finalizarea în timp util a acestei prime părţi a blocului materno-infantil, unde con­diţiile de cazare sunt unele de nivel european. Procesul de mutare se va realiza în cursul acestei săptămâni pentru a se putea asigura frontul de lucru pentru cea­laltă parte a clădirii, întrucât ne dorim ca reabilitarea să continuie într-un ritm optim, cu atât mai mult cu cât am beneficiat de sprijinul Minis­terului Sănătăţii şi acest proiect a fost deblocat după o perioadă îndelungată de pauză”,  a declarat mana­gerul SCJU Sibiu, dr. Vasile Spinean.
Pe lângă saloanele de la etajele al doilea şi al treilea, managerul SCJU Sibiu a anunţat finalizarea lucrărilor şi pe un nivel din corpul B al maternităţii, care a fost pre­luat săptămâna trecută şi deja este funcţional, acolo efectuându-se internările şi externările pentru mame şi nou-născuţi. „Programul de guvernare şi strategia de dezvoltare a judeţului au ca prioritate sănătatea şi învă­ţământul. Dincolo de cifre, dincolo de tot efortul făcut de autorităţile locale, împreună cu medicii, cu conducerea spi­talului,  este un moment deo­sebit de important pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, întrucât nu este mai mare fericire pe lume decât să vezi cum prin­de viaţă o fiinţă umană. De aceea, nu este mai mare feri­cire pentru au­torităţile publice locale, pen­tru repre­zentanţii guvernului, pentru condu­cerea spitalului şi pentru me­dici decât să dai în folosinţă o unitate spita­licească în care acest mira­col să se pe­treacă în condiţii civilizate, în care mama şi copilul sunt bine îngrijiţi”, a declarat pre­fectul judeţului Sibiu, Ovidiu Sitterli.

Investiie de peste 25 de milioane de lei
Blocul materno-infantil al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se află într-un proces complex de reabili­tare şi modernizare, gestio­nat de Ministerul Sănătăţii printr-un program de finan­ţare de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Inves­tiţii. Suma totală necesară pentru reabilitarea completă a blocului materno-infantil din cadrul SCJU Sibiu prin programul de finanţare eu­ropeană gestionat de minister se ridică la aproximativ 25,5 milioane de lei.
 Lucrările au început în data de 19 iulie 2011 şi sunt executate de un joint-venture româno-austriac, format din SC Vamed (Austria) şi SC Valve International Brăila. Ulterior, modificările suc­cesi­ve de proiectare, atât pe partea de construcţii, cât şi pe cea de instalaţii, au dus la depăşirea valorii iniţiale a proiectului. Lucrările s-au re­luat într-un ritm accentuat în luna ianuarie 2014, iar în pre­zent stadiul fizic al lu­crărilor pentru întregul proiect este de aproximativ 50%.
La încheierea tuturor lu­crărilor, în cadrul Maternităţii Sibiu vor funcţiona: 42 de saloane cu grup sanitar pro­priu şi cu un total de 83 de paturi, 3 săli de operaţii, 7 săli de naşteri, 3 saloane ATI Neonatalogie, 3 săli ATI Pre­maturi, 3 saloane de Terapie Intensivă pentru femei şi cabinete pentru personalul medical.
În Maternitatea din Sibiu s-au născut de la începutul a­nului până ieri 1.219 bebe­luşi, iar media anuală este de 2.500 – 3.000 de nou-născuţi.
comentarii
4 comentarii

Cindrea apare peste tot?Consilierul lui de imagine e un idiot!Ce e prea mult..."Dauneaza..
s.a.s.
09.07.2014 07:55
Pe cand medici, asistente şi moaşe nou nouţe care să nu ia şpagă şi să aibă mai multă dăruire?La spital totul funcţionează pe bază de mercurial. Este bine stabilită suma pentru fiecare categorie.
Poate ar fi bine să se investească atat in educaţie cat şi in sănătăte in resursa umană pentru a mai anula din ,,atenţiile,, pe care tot noi trebuie să le suportăm.
Cat despre investiţia materială, felicitări!!!
Ionel
09.07.2014 12:16
Atunci cind veti putea sa-i salarizării pe masura importantei activitatii lor. Avem pretentii dar atit...
pentru Ionel
09.07.2014 19:48
Prizele deasupra patului n- sa fie cam greu de folosit ?
D
09.07.2014 20:58
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia