Continental
Tribuna
30 de copii din centrele DGASPC Sibiu, adoptaţi în anul 2017
Andra MARINESCU
1597 vizualizari
30 de copii din centrele DGASPC Sibiu, adoptaţi în anul 2017
© Răzvan NEGRU
30 de copii din grija DGASPC Sibiu şi-au găsit o familie adoptivă, în anul 2017. De asemenea, au fost deschise în anul precedent 61 de proceduri de adopţie a tinerilor din centrele rezidenţiale.


"DGASPC are responsabilitaea dezvoltării şi diversificării serviciilor sociale, în funcţie de nevoile grupurilor vulnerabile, cu scopul prioritar de a menţine funcţionalitatea socială a persoanei, urmărind reinserţia în mediul propriu de viaţă familial şi comunitar. Copiilor şi tinerilor aflaţi în dificultate şi lipsiţi temporar sau definitiv de îngrijirea părinţilor, pe o perioadă determinată de timp, le sunt oferite servicii adecvate nevoilor lor, constând în găzduire, îngrijire, educaţie, consiliere, recuperare şi reabilitare, pregătire în vederea reintegrării sau integrării familiale şi socio-profesionale, servicii de recuperare pentru copiii cu handicap (consultaţii medicale, kinetoterapie, masaj, logopedie, ergoterapie, meloterapie), precum şi servicii de formare a deprinderilor de viaţă independentă, recreative şi de socializare", spune Laura Camelia Vîlsan, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu.
Pe parcursul anului 2017, s-au asigurat servicii, prestaţii şi beneficii sociale prin intermediul a 19 centre rezidenţiale. Astfel, în cele 11 instituţii de asistenţă socială pentru persoane adulte cu dizabilităţi au fost 729 de persoane instituţionalizate, în cele şapte unităţi de asistenţă socială pentru protecţia copilului şi a familiei au fost 315 beneficiari, de serviciile de recuperare şi specialitate pentru copiii cu dizabilităţi din comunitate, de la "Speranţa" şi "Prichindelul", au beneficiat 58 de copii, iar în CPRU "Sf. Ana", dedicat victimelor violenţei în familie, au fost 78 de mame cu copii.
Potrivit raportului de activitate al DGASPC Sibiu, în 2017, 303 copii au beneficiat de plasament familial, 277 de plasament la asistent maternal profesionist şi trei de supraveghere specializată.
Anul trecut, au existat 572 de sesizări, din partea a 945 de copii, prin Telefonul Copilului şi al Familiei.
Conform raportului de activitate al DGASPC Sibiu, 16.856 de persoane cu handicap în evidenţă şi 15.410 de adulţi şi copii cu handicap în plată au beneficiat de serviciile instituţiei.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia