Tribuna
Comunicat de presa
3.200 de adulți și copii aleargă pentru 21 de cauze sociale, la Maratonul Sibiului
Ana Maria MĂTUŞOIU
3396 vizualizari
3.200 de adulți și copii aleargă pentru 21 de cauze sociale, la Maratonul Sibiului

Cea de-a șasea ediție a Semimaratonului Sibiu, transformat de anul acesta în Maraton, se desfășoară sâmbătă, 27 mai, cu peste 3.200 de alergători la linia de start, în Piața Mare. Aceștia s-au mobilizat pentru a susține cele 21 de cauze sociale înscrise în acest evenimente, nouă dintre ele atingându-și deja targetul. Celelalte 12 proiecte mai au încă nevoie de susținere, anunță organizatorii. La ediția din acest an și-au anunțat participarea reprezentanți ai autorităților locale și județene, ai cluburilor sportive din Sibiu, dar și un sibian recent intrat în Cartea Recordurilor după o probă de Maraton. 

Numărul celor care aleargă pentru a susține o cauză în care cred crește de la an la an. Dacă în 2016 la linia de start s-au adunat aproximativ 2.600 de adulți și copii, la ediția din acest an s-au înscris peste 3.200 de alergători. 

Organizatorii au anunțat joi, într-o conferință de presă, că targetul cumulat al proiectelor a fost atins, acesta fiind de 360.000 de lei. Chiar dacă 12 cauze nu și-au atins încă targetul, suma totală a fost depășită grație faptului că celelalte nouă cauze au strâns mai mulți bani decât și-au propus.

  • „Peste 3.200 de alergători, dintre care 100 de maratonişti, se vor alinia la linia de start, în Piaţa Mare, la cea de-a şasea ediţie a Maratonului Internaţional al Sibiului 2017. Dat fiind numărul mare de alergători înscrişi, se va da startul diferenţiat, în prima parte a zilei fiind programate cursele de adulţi, iar cursele copiilor, după amiaza”, a declarat, în conferinţa de presă Ciprian Ciocan, director executiv al Fundaţiei Comunitare, organizatorul evenimentului. Proiectele pot fi susținute continuă până la 1 iulie.

Evenimentul se întinde pe parcursul întregii zile

Maratonul Internațional Sibiu 2017 va fi inaugurat la ora 8:40 de către primarul Municipiului Sibiu, Astrid Fodor, care va da startul celei mai lungi curse a evenimentului: Maratonul Continental, de 42 de kilometri. Urmează startul celor care aleargă la categoria ștafete 4x10,5 km, urmând ca de la ora 9 să își ia startul cursele de  Semimaraton Takata și ștafete 4x5. La ora 9:15 vor porni la drum participanții înscriși la Crosul Visma, primii alergători fiind așteptați să ajungă la Finish în jurul orei 9:35, iar primii maratoniști (înscriși la Maratonul Continental) la ora 10:45. Cursele copiilor se vor desfășura între orele 17-19, iar festivitatea de premiere va avea loc începând cu ora 19. 

Alergători din țară și din străinătate, la Maratonul de la Sibiu

La Maratonul din acest an s-au înscris alergători atât din țară, cât și din străinătate, care au susținut o anumită cauză prin achitarea taxei de participare. La rândul lor, cei care sprijină alergătorii și implicit proiectele pot face donații directe pe site-ul evenimentului. Maratonul Internațional Sibiu reunește alergători profesioniști și amatori, susținători, voluntari, organizații ne-guvernamentale, instituții publice și companii sibiene care sunt implicate în proiectele comunității.

  • „Comparabil cu populația Sibiului, care este un oraș mic, 3.200 de alergători, adulți și copii, pe care i-aș numi 3.200 de cetățeni, reprezintă un număr mare. Ne bucurăm să vedem că tot mai mulți români se conectează la comunitățile lor, iar Maratonul Internațional Sibiu creează o astfel de energie, prin care participanții simt că pot schimba ceva în jurul lor”, a mai spus Ciprian Ciocan.

Anul acesta, printre alergătorii de la Maratonul Internațional se numără președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, viceprimarul Sibiului, Răzvan Pop, deputatul USR de Sibiu, Dan Barna, dar și juniori ai echipei de baschet CSU Sibiu și jucători ai Handbal Club Sibiu, cu toții susținând diferite proiecte ale comunității.

Potrivit organizatorilor, la ediția 2017 a evenimentului va participa și sibianul Raphael Igrișanu, care a ajuns, recent,  în Cartea Recordurilor, după ce a alergat tot traseul unui maraton din Germania făcând driblinguri cu o minge de baschet. Acesta deține cel mai bun record dintre cei 100 de maratoniști care vor alerga sâmbătă din Piața Mare spre Rășinari și Poplaca. 

În momentul de față, cele mai susținute proiecte sunt „Dăm startul la viaţă”, al Asociaţiei „Baby Care” și „Campanie de sterilizări gratuite pisici şi câini”,  al Animal Life. 

Trafic restricționat în 27 mai

Pentru buna desfășurare a competiției, traficul va fi restricționat sâmbătă (complet sau parțial) pe mai multe străzi din Sibiu, precum și pe DJ 106 Rășinari-Poplaca. 

Zonele și orele vizate 

În Sibiu vor fi înschise mai multe străzi sâmbătă. În intervalul orar 8:35 - 9:30 vor fi înschise Str. Mitropoliei, Odobescu, Konrad Hass și Centumvirilor. De asemenea, în intervalul orar 8:35 - 10:10 vor fi închise Str. 9 mai, Ocnei. între P-ța Mică și intersecția cu Faurului, Târgului, Movilei, Felinarului, Azilului, Gh. Magheru, Filarmonicii, Pompiliu Onofrei, Sofocle, Șelarilor, Bărbierilor, Manejului, Gh. Lazăr, Arhivelor, Timotei Popovici, Tipografilor, Alexandru Xenopol și Cetății. Strada Tribunei va fi închisă în intervalul orar 9-14:30.

Totodată, pe Bulevardul Victoriei, între străzile Măcelariu și Rennes, banda 1 va fi ocupată cu garduri. Și Strada Valea Aurie va fi închisă între orele 9:10-14:10, iar pe strada Ludoș vor exista restricții de circulație. Pista de biciclete va fi închisă între intrarea în parcul Sub Arini și Rășinari, între orele 9:05-14:30. 

Pe DJ 106 A Sibiu - Rășinari, în intervalul orar 9:50 - 12:30, circulația va fi restricţionată de la finalul pistei de biciclete, comuna Răşinari, intersecţia cu DJ 106 D. între 9:50-12:30. Totodată pe DJ 106 D Rășinari - ieșire Poplaca spre Sibiu, în intervalul 10:16 - 13:04 circulația va fi restricționată pe toată lungimea traseului. Pe DJ 106 R Poplaca – Sibiu, în intervalul orar 10:30 – 14:00 circulaţia va fi închisă


comentarii
1 comentarii

E foarte interesant ca nu se gaseste nimeni sa alerge pentru dreptul la viata al copiilor nenascuti.Subiect tabu pentru liberalii neomarxisti, nu-i asa?
Un spectator
25.05.2017 23:59
Din aceeasi categorie
Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Hoghilag erata
Licitatie publica

accentmedia