Tribuna
29 de echipe se întrec la prima competiție de robotică pentru adolescenți organizată la Sibiu
29 de echipe se întrec la prima competiție de robotică pentru adolescenți organizată la Sibiu
Pasionații de tehnologiile viitorului sunt invitați la prima competiție de robotică la nivel de colegiu/liceu organizată în Sibiu, care va avea loc vineri, 24 ianuarie, la Sala Transilvania. Competiția „Demo Robotica” este organizată de echipa „Gear Maniacs” a Colegiului Național "Samuel von Brukenthal” sub coordonarea prof. Delilah Florea și cu sprijinul partenerului principal Marquardt Sibiu.

 

Competiția, care face parte din seria „FIRST Tech Challenge”, a provocat un interes deosebit în rândul echipelor de robotică din România: s-au înscris nu mai puțin de 29 de echipe (cu peste 312 participanți): „Byites”, „Gear Maniacs” și „Herotech” (Sibiu), „Code Warriors”, „The Resistance” și „SNGine” (Mediaș), „Trojan.EXE” (Gherla), „Hardwired” și „Robopapiu” (din Târgu Mureș), „Robosmart”, „TituRobo” și „EngiNeerds” (Slatina), „RoboAS” și „KronBOT” (Brașov), „ArmyBot” (Alba Iulia), „FastForwardFutureTeam” (Stei), „Robopeda” (Beiuș), „RaSky” și „Robocadet” (Craiova), „TehnoZ” (Pitești), „Phoenix”, „PrimeTech” și „Hype” (Cluj Napoca), „YouthRobotics” (Luduș), „Bots’ Brain” (Calafat), „Ro2D2” (Ploiești), „DarkEnergy si Decebal Tech” (Deva) și „BroBots” (Râmnicu Vâlcea).

 

 

După inspecția și omologarea roboților, la ora 11.30 vor avea loc meciurile de calificare. Începând cu ora 17 se vor desfășura semifinalele și finalele.

 

 

„Demo Robotica” este un concurs demonstrativ, organizat după regulile asociației americane „FIRST” (For Inspiration and Recognition of Science and Technology), în cadrul căreia echipele se pot pregăti pentru etapele regionale și națională. Tema concursului diferă de la an la an. Sezonul trecut echipele participante au construit un „Rover” care explora planeta Marte și care recunoștea diferite minerale, le colecta și le încărca intr-o „rachetă” pentru a fi aduse pe Pământ. În acest an, robotul are sarcina de a muta „cărămizi” într-o anumită zonă a terenului și de a le așeza una peste cealaltă pentru a ridica un turn.

Competiția „FIRST Tech Challenge”, înființată în 1989, este organizată pe plan internațional de Asociația „FIRST”. La nivel național, în România, mișcarea de robotică la nivel de colegiu este susținută de Asociația “Nație Prin Educație” și BRD. În România sunt înscrise peste 190 de echipe de robotică, implicând peste 3.000 de elevi în domeniul educației „STEM” (Science Technology Engineering Mathematics).

Dacă doriți să cunoașteți cum se desfășoară o astfel de competiție, sunteți invitați vineri, de 24 ianuarie, începând cu orele 10, la sala Transilvania. Intrarea publicului este liberă.

 

Programul evenimentelor

 

Activități

Orar

 

Sosirea echipelor

8.30-10

 

Ceremonia de deschidere

10-10.10

 

Inspecțiile tehnice

10.10-11.30

 

Meciuri calificare

11.30-14

aprox. 10 min/match, minim 20 meciuri

Pauza de prânz

14-15

 

Continuare meciuri calificare

15-16.30

aprox. 10 min/match, minim 5 meciuri

Alegere aliante

16.30-17

 

Semifinale+finale

17-19

aprox. 10 min/match, maxim 9 meciuri (max. 3/semifinala+max. 3/finala)

Premiere și diplome participare

19-19.10

 

Retragere echipe

19.10-19.30

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia