Tribuna
26 de grade în aer și 38 în lacurile de la Ocna. S-a deschis sezonul de baie și plajă
26 de grade în aer și 38 în lacurile de la Ocna. S-a deschis sezonul de baie și plajă

Meteorologii au vești bune, cel puțin pentru zilele de vineri și sâmbătă. Temperaturile maxime se vor ridica până la valoarea de 26 de grade Celsius și vom avea parte de o vreme însorită, cu înnorări sporadice. Încă o veste bună vine de la cei ce administrează Complexul Lacurilor Sărate de la Ocna Sibiului: apa e numai bună pentru baie, având la o adâncime de 1,5 m temperatura de 38 de grade. „Datorită procesului de heliotermie, apa din lacurile sărate este caldă în această perioadă. La o adâncime de 1,5 m temperatura apei este de 38 de grade Celsius. La suprafață e ceva mai rece, dar se încălzește treptat în straturile care coboară. Am pregătit șezlongurile, amplasate la distanța prevăzută de reglementările în vigoare, s-au făcut lucrările de întreținere necesare și putem spune că suntem pregătiți să-i primim pe turiști în condiții de siguranță. Practic, noi am deschis, iar de când vremea se încălzește, turiștii pot veni la plajă, la baie, la relaxare”, spune Ionuț Costea, administratorul SC Lacuri Naturale Ocna Sibiului SA. 

Cât ne costă baia în lacurile de la Ocna

În perioada 4-12 iunie, în cazul în care Complexul Lacurilor Sărate Naturale va fi deschis, turiștii vor plăti 20 lei/ zi/ adult, 10 lei / zi/ copil ci cinci lei/ zi pentru parcare. Tarifele sunt valabile în intervalul orar 7 - 18, ele urmând să scadă între orele 18 - 20 la zece lei pentru adulți, gratuitate pentru copii. 

Între 13 iunie și 23 august, adulții vor plăti 25 lei/ zi, copiii zece lei, iar parcarea va costa tot cinci lei. Aceste prețuri sunt, de asemenea, valabile, între orele 7 - 18, iar în intervalul orar 18 - 20 ele scad la 15 lei pentru adulți, iar copiii vor avea gratuitate.

Tarifele scad, din nou, în perioada 24 august - 6 septembrie, când adulții vor plăti 20 de lei/ zi, copiii zece lei, iar pentru parcare se vor achita tot cinci lei/ zi. Prețurile scad, după ora 18, la zece lei pentru adulți. Copiii vor avea, de asemenea, gratuitate.

În intervalul 7 - 30 septembrie, adulții vor plăti zece lei, iar copiii vor beneficia de gratuitate. De asemenea, parcarea va fi gratuită. 

Trebuie menționat faptul că tarifele pentru copii se aplică celor cu vârsta cuprinsă între zece și 18 ani, cei sub zece ani beneficiind de gratuitate în toată perioada sezonului.

Administratorii lacurilor de la Ocna Sibiului mai spun că, odată cu începerea activității turistice, toate zonele din incinta Complexului vor fi dezinfectate.

 


comentarii
2 comentarii

Si cum se va intra, ti se va spune la intrare ca nu mai sunt locuri, la un moment dat ???
unu
05.06.2020 15:04
Nu este scump. Este frumos amenajat, curat și o atmosfera relaxanta. Recomand, tuturor!
Sibianul
06.06.2020 20:20
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia