Tribuna
PNL
26 de artişti au urcat pe scena Sălii Thalia, la cea de-a şasea ediţie a proiectului ”Piano Rocks”
Liuba STARII
870 vizualizari
26 de artişti au urcat pe scena Sălii Thalia, la cea de-a şasea ediţie a proiectului ”Piano Rocks”
Pentru al treilea an consecutiv, ”Piano Rocks” a fost sold-out. Cu o schimbare majoră în format, evenimentul a devenit unul tradiţional pentru Sibiu. Cu o zi înainte de spectacol, toate biletele puse în vânzare au fost epuizate. A şasea ediţie a proiectului "Piano Rocks” a venit cu o nouă provocare atât pentru artişti cât şi pentru public.

Pe scenă au urcat 26 de artişti pentru ca să creeze o atmosferă cu influenţe din muzica gregoriană. Membrii Corului Filarmonicii ”Transilvania” din Cluj Napoca, dansatori ai Teatrului de Balet Sibiu, cvartetul ”Ilia” - având în componenţă muzicieni ai Filarmonicii de Stat Sibiu, alături de percuţionistul Gabriel Barani, chitaristul Alexandru Petre, basistul Mircea Ittu şi pianista Monica Florescu au fost protagoniştii acestei ediţii a ”Proiectului Piano Rocks”. Programul serii a cuprins adaptări după piese semnate de Queen, Sting, Coldplay, AC/DC, Metallica, Rammstein, Led Zeppelin, John Lenon, Michael Jackson, J.S. Bach şi Phoenix. Sala Thalia s-a dovedit şi anul acesta neîncăpătoare pentru interesul arătat faţă de acest concert, motiv pentru care evenimentul a fost transmis în direct pe internet pe pagina de facebook oficială a proiectului. ”Piano Rocks” este un proiect 100% sibian lansat în 2014. În cele cinci ediţii de până acum, pe afişul proiectului au fost incluşi artişti cunoscuţi ai scenei pop-rock autohtone, precum Radu Nechifor, Tudor Turcu, Nicu Covaci şi Costin Adam (Phoenix), Paula Seling, Ovidiu Ioncu ”Kempes” (ex-Cargo) şi formaţia Antract. Piano Rocks, ediţia a VI-a, a fost o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu.

Monica Florescu este un muzician cu o activitate concertistică pe plan internaţional de peste 20 de ani ca solist alături de orchestre simfonice, în recitaluri şi concerte camerale în România şi în străinătate: Belgia, Mexic, Olanda, Franţa, Germania, Italia, Suedia, Anglia, Elveţia. Absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (UNMB) şi a Conservatorului Regal din Anvers, Belgia (KVMC), Monica Florescu obţine diplome de licenţă şi specializare în Pian şi Muzică de Cameră.Corul Filarmonicii ”Transilvania” din Cluj-Napoca a fost înfiinţat în anul 1972, în timpul directoratului maestrului Sigismund Toduţă, urmând ca formarea ansamblului să fie încredinţată profesorului Dorin Pop. Personalitate proeminentă a artei corale româneşti, a cărui competenţă artistică s-a dovedit prin rezultatele spectaculoase ale acestui început de drum: după abia doi ani de la înfiinţare, Corul Filarmonicii clujene a fost recunoscut ca valoare naţională de prim rang, poziţie pe care o păstrează şi în momentul de faţă. Începând cu anul 1976, conducerea corului a fost încredinţată lui Florentin Mihăescu, care l-a secondat pe maestrul Dorin. Începând cu anul 1986, ansamblul este preluat de maestrul Cornel Groza, care prin tehnica sa dirijorală excelentă, cunoaşterea completă şi stăpânirea cântului coral, prin simţul fin al sonorităţii, aduce un impuls vital succesului permanent al Corului Filarmonicii din Cluj-Napoca.Teatrul de Balet Sibiu, de asemenea, a fost prezentat în proiect, iar dansatorii Ayaka Nagai şi Marco Palamone au dansat pe o coregrafie semnată de Aleisha Gardner.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia

Publica anunturi