Tribuna
257 de sibieni își sărbătoresc ziua de naștere o dată la patru ani
Andra MARINESCU
1055 vizualizari
257 de sibieni își sărbătoresc ziua de naștere o dată la patru ani
© Răzvan Negru
Să fii născut pe 29 februarie li se poate părea multora o situație ghinionistă, căci asta înseamnă să îți serbezi ziua o dată la patru ani, pentru că doar în anii bisecți luna februarie are 29 de zile, în rest Făurar având doar 28 de zile.

Potrivit Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Sibiu, 257 de persoane care au domiciliul pe raza județului Sibiu s-au născut în 29 februarie.

"Raportat la datele de interes și având în vedere dinamica permanentă a procesului ed actualizare a R.N.E.P., precizăm că indicatorii statistici reflectă situația la data de 21.02.2020, când în R. N. E. P. figurau 257 de persoane născute în data de 29 februarie", arată Florin - Ioan Munteanu, director executiv al Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Sibiu.

Se spune că cei care s-au născut pe 29 februarie sunt considerați unici.

Conform astrologilor, nativii zilei de 29 februarie emană în permanenţă un aer tineresc și sunt norocoşi, dând dovadă de mult tact. De altfel, se spune că cei născuți în 29 februarie sunt generoși, creativi și plăcuți la vorbă.

Cei născuți în 29 februarie, veșnic tineri

Potrivit astralia.ro, se poate afirma că în 29 februarie s-au născut mult mai puțini oameni decât în oricare altă zi a anului.

"În plus, dacă ar fi să ne socotim vârsta după numărul aniversărilor, cei născuți în 29 februarie ar fi mult mai tineri decât oricine altcineva. 20 de ani ar însemna o vârstă înaintată pentru cineva născut în această zi. Prin urmare, s-ar putea spune că oamenii născuți în 29 februarie sunt veșnic tineri", arată astralia.ro.

Aceeași sursă spune că această dată a fost creată în mod artificial, ca să compenseze faptul că anul calendaristic este, de fapt, cu câteva ore mai lung decât 365 de zile. Ziua 366 ar fi fost instituită de Iuliu Cezar, care a decretat că va exista doar o dată la fiecare patru ani.

Cei care s-au născut în 29 februarie spun că "nu e chiar atât de rău" să sărbătorești o dată la patru ani, pe dată fixă.

"Chiar dacă, strict calendaristic, mi-aș putea sărbători ziua numai o dată la patru ani, sunt oarecum avantajat, pentru că sărbătoresc și în 28 februarie și în 1 martie, când nu e an bisect. Nu e chiar atât de rău!", spune, zâmbind, Nicolae, unul dintre cei născuți în 29 februarie.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia