Tribuna
244 de cazuri de transport la ocazie în patru zile. Sibienii nu se sperie de „cazul Caracal”
244 de cazuri de transport la ocazie în patru zile. Sibienii nu se sperie de „cazul Caracal”
© Răzvan NEGRU / Arhivă

În perioada 1 – 4 august 2019, polițiștii din Sibiu au efectuat acțiuni pentru depistarea celor care fac transport neautorizat de persoane. În doar patru zile, polițiștii au depistat 244 de autovehicule care luat oameni la ocazie, în mod ilegal. Un număr de 201 mașini folosite de „pirații rutieri” au fost indisponibilizate.

„Polițiștii au controlat 21.291 de autovehicule și 13 societăți comerciale, fiind constatate 123 de infracțiuni (6 de natură economică, 80 la regimul circulaţiei rutiere și 37 alte feluri). De asemenea, au fost aplicate 4.032 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.155 la O.U.G. nr. 195/2002, 371 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 106 la O.U.G nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto şi 2.400 de sancțiuni contravenționale la alte acte normative. Totodată, au fost efectuate 7.564 de testări cu etilotestul, fiind reținute 21 de permise de conducere şi retrase 223 de certificate de înmatriculare”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.

În activități, alături de polițiști rutieri, de ordine publică, de investigarea criminalității economice și de la transporturi, au fost angrenați și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

În cadrul activităților desfășurate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, polițiștii rutieri împreună cu cei de la transporturi și cei de investigare a criminalității economice au controlat 342 de autovehicule, au testat alcoolscopic 206 conducători auto, au constatat 7 infracțiuni și au aplicat 280 de sancțiuni contravențional în valoare de aproximativ 80.000 de lei.

În această perioadă, un șofer a fost depistat în timp ce efectua transport public de persoane pe ruta Jina – Sibiu fără a emite bon fiscal pentru serviciul prestat. Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, din localitatea Jina, a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.500 de lei.

La nivel naţional, acţiunile pentru combaterea ilegalităților din domeniu continuă.

comentarii
5 comentarii

Nu sunt pentru sfidarea legilor -- dar-- soferul asta a cumparat masina nu voi politrucilor a cumparat benzina si intretinerea care costa iar voi dati amenzi culmea celor ce fac ceva in tara asta --iar celor ce au distrus --industria ,agricultura, padurile taiate --umflind conturi in euroi la banci straine -- sunt bine mesrsi si cara au tupeul sa mai conduca --adica sa distruga si sa mulga inca vaca asta numita Romania slaba de cade de pe picioare-- Da amendam baba care vinde legatura de patrunjel si salutam pe cocalarul care transporta nestingherit magaoaia plina cu busteni -- si pe badea -Ion care are in caruta niste vreascuri pentru iarna ,il bagam la zdup si dam liber din puscarii la borfasi ,ucigasi, poponari hoti si pedofili-- Asta ma supara tare -- legi doar pentru unii --
mike--
05.08.2019 19:11
@Mike, f bine spus, nimic de adaugat.
Neutru
05.08.2019 21:29
Milițienii cea mai joasă speță de bipezi. Polițiștii adevărați ca Traian Berbeceanu sunt dați deoparte
Monstrul din lockness
06.08.2019 01:41
adevaru e ca ii mult mai infricosator sa mergi cu transmistu decat la ocazie.
si mult mai periculos.
macar astia care ia la ocazie are masina in regula.
sonu anucai
06.08.2019 10:14
In parcarea de langa Gara Mare din Sibiu isi fac veacu' DE ANI DE ZILE niste mitici care numai cu asta se ocupa, fara sa se fereasca in vazul lumii vorbind tare si deranjand prin clansoane agresive ii auzi zilnic: "meri acasa???"...asa ca nu trebuie cautat ci doar iesit din birourile IPJ....ilegalitatea este la tot pasul.
Din SB
06.08.2019 16:44
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia