Tribuna
European Best Destinations
2,4 candidaţi pe un loc la Mecanic auto
* Bursa de 400 lei lunar şi posibilitatea de a învăţa o meserie căutată i-a determinat pe adolescenţii care vor să urmeze şcoala profesională să se înscrie în număr mare pe locurile disponibile pentru specializarea Mecanic auto * Concomitent, meserii precum sculer-matriţer, confecţioner produse textile sau preparator produse din latpe nu au interesat pe nimeni
În acest an, la nivelul judeţului Sibiu, au fost scoase la concurs 756 de locuri în învăţământul profesional de trei ani. Dintre acestera, 56 funcţionează în sistem dual, fiind organizate în colaborare cu Asociaţia româno-germană de formare profesională în sistem dual, ai cărei membri sunt firme de prestigiu ce activează pe piaţa economică din Sibiu. Înscrierile s-au făcut la sfârşitul lunii mai, iar acum vedem care au fost opţiunile elevilor de clasa a VIII-a din judeţul Sibiu pentru continuarea studiilor, la nivel profesional.

Concurenţă de universitate

În zilele noastre, când universităţile scot la concurs zeci de mii de locuri, nu orice specializare se poate lăuda că are concurenţă de 2,4 candidaţi pe un loc. În învăţământul profesional sibian există o astfel de specializare: Mecanic auto. 68 de candidaţi s-au înscris pe cele 28 de locuri disponibile la Colegiul Tehnic „Independenţa”, iar clasa va funcţiona în sistem dual. Adică, elevii care vor învăţa meserie aici vor beneficia de practică intensă în atelierele unor firme importante din Sibiu, iar cei mai silitori - şi de o bursă de 400 lei /lună.
Concurenţă semnificativă se înregistrează în alte două clase profesionale: la specializarea Bucătar de la Colegiul Economic "George Bariţiu" s-au înscris 57 de candidaţi pe 28 locuri, iar la specializarea Operator la maşini cu comandă numerică, de la „Independenţa”, sunt 24 de înscrişi pe 14 locuri. Cu număr mai mare de înscrişi faţă de locurile disponbile se laudă şi specializările Brutar - patiser - preparator produse făinoase (Colegiul Tehnic de Industrie  Alimentară "Terezianum")- 38 candidaţi pe 28 de locuri, specializarea Comerciant-vânzător (Liceul Tehnologic Iacobeni) -36 candidaţi pe 28 de locuri, specializarea Dulgher-tâmplar-parchetar (Liceul "Carol I") -19 candidaţi pe 14 de locuri.

Fără doritori

La polul opus sunt specializări pentru care nu a optat nimenicomentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia