FITS 2024
Tribuna
23 iunie, Ziua Mondială a Serviciilor Publice
23 iunie, Ziua Mondială a Serviciilor Publice
Ziua de 23 iunie a fost aleasă de către Națiunile Unite pentru a sărbători Ziua Mondială a Serviciilor Publice. Scopul acestei zile mondiale este acela de a crește vizibilitatea și impactul serviciilor publice în dezvoltarea socială.

"Începând cu 2017, în România vom pregăti o serie de acțiuni și evenimente ce vor avea loc cu scopul de a promova rolul serviciilor publice de asistență socială în dezvoltarea socială și economică, dar și de a atrage atenția asupra provocărilor cu care se confruntă aceste servicii atunci când oferă sau trebuie să ofere suport persoanelor care trec prin perioade de vulnerabilitate", spune Laura Camelia Vîlsan, directorul DGASPC Sibiu.
Joi și vineri, 22 și 23 iunie, Națiunile Unite au organizat în Haga un forum unde au lansat tema de lucru și provocarea: "Viitorul este acum: accelerarea inovării în serviciul public pentru Agenda 2030". Serviciile publice de asistență socială din România vor începe din acest an să promoveze contribuția asistenților sociali și a servicilor publice de asistență socială pe Agenda 2030. Promovarea inovării realizată în serviciile publice de asistență socială a început anul acesta cu Conferința Națională de Asistență Socială ce a avut loc la București în perioada 16-18 iunie. ASproAS (www.asproas.ro) & CFCECAS (www.cfcecas.ro) au oferit suport serviciilor de asistență socială pentru a marca ziua de 23 iunie ca Zi a Serviciilor Publice de Asistență Socială DAS-uri, DGASPC-uri, SPAS-uri.

  • "Serviciile publice de asistență socială județene și mai ales serviciile specializate pe protecția copilului, protecția victimelor violenței în familie sau protecția persoanelor cu dizabilități sunt un semnal clar dat comunității ca oamenii nu sunt lăsași singuri să facă față probleme extrem de serioase cu care se confruntă. Serviciile publice de asistență socială  din cadrul DGASPC-urilor au capacitatea să inoveze și pot să găsească răspunsuri la problemele comunității, dar au nevoie de resurse adecvate și au nevoie de personal calificat. Avem experiența necesară să aducem pe Agenda 2030 contribuția DGASPC Sibiu la creșterea calității vieții oamenilor", spune Laura Camelia Vilsan, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu.

ASproAS & CFCECAS împreună cu DAS-urile, SPAS-urile și DGASPC-urile din țară au pregătit pentru 23 iunie 2018 Conferința Serviciilor Publice de Asistență Socială. "Acest eveniment va crea oportunitatea de a cunoaște serviciile inovative din sectorul public de asistență socială, dar și de a identifica posibilitățile prin care aceste servicii pot să-și crească eficiența în a susține pe cei care au nevoie de suport", după cum mai spune directorul DGASPC Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica