Tribuna
23 de agenți de plasare a forței de muncă în străinătate, din județul Sibiu, verificați de ITM. Patru avertismente și cinci măsuri pentru remedierea deficiențelor, aplicate
23 de agenți de plasare a forței de muncă în străinătate, din județul Sibiu, verificați de ITM. Patru avertismente și cinci măsuri pentru remedierea deficiențelor, aplicate
© Arhiva TRIBUNA
Inspectorii din cadrul ITM Sibiu au verificat, în luna mai, 23 de agenți de plasare a forței de muncă, din județ. Astfel, au fost aplicate patru avertismente și au fost dispuse cinci măsuri pentru remedierea deficiențelor. Acțiunile au avut loc în perioada 11 - 22 mai, la inițiativa Inspecției Muncii, în cadrul Campaniei naționale de verificare a agenților de plasare a forței de muncă în străinătate, a căror activitate este reglementată de Legea nr. 156/2000 privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate.


"Campania a vizat în principal identificarea cazurilor de nerespectare a condițiilor de funcționare și a procedurii de înregistrare de către persoanele juridice care își desfășoară activitatea pe teritoriul României ca agenți de plasare a forței de muncă în străinătate, identificarea și combaterea cazurilor de plasare a forței de muncă în străinătate cu încălcarea obligațiilor pe care plasatorul le are față de solicitantul locului de muncă, conștientizarea agenților de plasare a forței de muncă cu privire la obligativitatea respectării prevederilor legale precum și diminuarea consecințelor negative care derivă din nerespectarea de către agenții de plasare a forței de muncă a reglementărilor legale", a explicat Remus Furtună, inspector șef al ITM Sibiu.
Potrivit acestuia, deficiențele identificate și sancționate de inspectorii de muncă din Sibiu au vizat: neinformarea de către agentul de plasare a forței de muncă a persoanei mediate cu privire la cerințele și condițiile ocupării locului de muncă, neasigurarea de către agent a încheierii contractelor individuale de muncă și în limba română, lipsa în cadrul ofertelor de muncă a tuturor elementelor prevăzute de legislația în domeniu, lipsa personalului calificat în domeniul resurselor umane care face dovada experienței în recrutare de personal încadrat în muncă la agentul de plasare a forței de muncă în străinătate. (A. M.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia