Tribuna
22 de concentratoare de oxigen date de MedLife Polisano Spitalului de Urgență din Sibiu pentru sprijin în lupta cu SARS-CoV-2
Laura BUCIU
2047 vizualizari
22 de concentratoare de oxigen date de MedLife Polisano Spitalului de Urgență din Sibiu pentru sprijin în lupta cu SARS-CoV-2
© Razvan NEGRU

Spitalul Județean de Urgență Sibiu primește 22 de concentratoare de oxigen din partea MedLife, acestea fiind destinate îngrijirii pacienților infectați cu SARS-CoV-2. Sprijinul vine după ce spitalului i-a fost oferit și un ECMO, aparat numit și „plămân artificial”.

22 de concentratoare de oxigen vor fi date de MedLife Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, echipamentele fiind destinate îngrijirii pacienților infectați cu SARS-CoV-2 care necesită oxigen.

Inițiativă vine pentru a sprijini județul și municipiul Sibiu, care au ajuns într-o zonă critică, având o rată de infectare cu noul coronavirus de aproape 13 la mia de locuitori la nivel de oraș, și de aproape 9 la nivel de județ, motiv pentru care autoritățile sanitare au și pus în aplicare decizia de carantinare a orașului.

De altfel, județul Sibiu se află de 12 zile pe primul loc în țară, după incidența cumulată, fiind și singurul județ care a trecut de 9 cazuri la mia de locuitori.

„Urmărind îndeaproape situația și fiind conectați cu toate informările transmise de către autoritățile locale, am decis, prin echipa de la Polisano MedLife, să venim în sprijinul comunității locale, punând la dispoziție aceste aparate, necesare îngrijirii pacienților care au nevoie de oxigen suplimentar. Prin utilizarea acestor echipamente se împiedică degradarea stării pacienților și, totodată, încărcarea secției de ATI. Concentratoarele au ajuns deja în spital”, a declarat Mihai Marcu, CEO și președinte MedLife Group.

Cum ajută concentratoarele de oxigen bolnavul

 

Concentratorul de oxigen este un aparat care poate furniza oxigen la concentrații mai mari decât din aer. Acesta furnizează un conținut de oxigen extras din aerul ambiant, după separarea azotului prin filtre adecvate pentru a inspira doar oxigenul.

De asemenea, sunt îndepărtate particulele de praf și bacteriile. Aparatul poate fi folosit alternativ la buteliile de oxigen medical, neprezentând riscul unor incendii în cazul scurgerilor necontrolate de oxigen, potrivit reprezentanților MedLife.
Concentratoarele sunt mobile şi fiecare aparat cântăreşte între 14 și 19 kg.

Cei de la MedLife spun că aceste aparate pot asigura un debit de 5 litri, respectiv 10 litri /minut de oxigen cu o concentraţie de până la 93%. Intervalul de timp pentru atingerea concentraţiei optime este de sub un minut.
„Știm cu toții cât de important este oxigenul în cazul pacienților infectați cu COVID-19 și cât de mult ajută la vindecarea celor care se confruntă cu insuficiența respiratorie. Mai mult decât atât, pentru a preîntâmpina ca boala unui pacient să treacă brusc de la o formă medie la una severă, fiind afectat de insuficiență respiratorie, este vital ca pacientul să aibă la îndemână concentratorul de oxigen, în felul acesta se poate interveni rapid și sunt șanse mari ca în astfel de situații să nu mai fi nevoie de transferul lui pe secția de ATI, dacă situația va fi sub control”, a declarat dr. Oana Muntiu, coordonator ATI Polisano MedLife.
 

Plămânul artificial, oferit tot de Polisano


Polisano a mai pus la dispoziția Spitalului Județean de Urgență din Sibiu și un aparat ECMO, așa numitul „plămân artificial”.
„Predarea echipamentului a fost făcută încă de la începutul lunii noiembrie, fiind completată și de verificarea tenhică asigurată de o firmă specializată prin care s-a validat buna funcționare a aparatului la momentul predării. Rămânem alături de Spitalul Județean și de comunitatea locală”, a declarat Celestin Constantin, manager Polisano Sibiu.

În ceea ce privește concentratoarele de oxigen, acestea sunt deja folosite, însă plămânul artificial, deși extrem de important pentru bolnavii COVID, nu a fost pus încă în funcțiune de reprezentanții Spitalului de Urgență Sibiu.

 

comentarii
3 comentarii

vedti sa le tineti si pe acestea tot prin magazie!!! mama.... voas .... de idio.....!!!
catre spitalul judetean
24.11.2020 14:52
Bravo Medlife
Eu
24.11.2020 22:42
Mă întreb , ce-ar face spitalele și și prietenii lor din Big Farma dacă statul s-ar implica activ în menținerea sănătății oamenilor și prevenirea bolilor?
Acum statul e tovarăș de jaf cu mafia și are interesul să aibă cât mai mulți bolnavi, iar dacă se poate, bolnavi cronici, care nici nu mor nici nu trăiesc.
Un spectator
25.11.2020 08:28
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia