Tribuna
PNL
21 de inițiative antreprenoriale sociale, finanţate cu fonduri europene de până la 100.000 de euro
21 de inițiative antreprenoriale sociale, finanţate cu  fonduri europene de până la 100.000 de euro
La Sibiu, a fost lansat un proiect prin care 110 persoane vor fi pregătite pentru antreprenoriatul social, se vor înființa 21 de întreprinderi sociale cu finanțare din fonduri europene de până la 100.000 de euro și cel puțin 105 noi locuri de muncă pentru persoanele din grupurile vulnerabile social. Este vorba despre programul „Structuri de economie socială SOLIDARe", prezentat, joi, la Hotelul Ibis".


Arhiepiscopia Sibiului, în parteneriat cu Mondo Consultanță și Asociația Institutul Educațional pentru Politici Sociale Margareta, desfășoară proiectul „Structuri de economie socială SOLIDARe” prin care se dorește dezvoltarea antreprenoriatului social din Regiunea Centru.
Lansarea proiectului la Sibiu a avut loc joi, 12 decembrie, în prezența preoților din Sibiu și din împrejurimi, a reprezentanților Departamentului de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului și a altor persoane interesate de domeniul economiei sociale.
Reprezentanții instituțiilor partenere în desfășurarea acestui proiect au vorbit celor prezenți despre obiectivele acestuia și despre modul în care preoții și toți cei interesați pot să beneficieze de cursuri de formare în domeniul antreprenoriatului social și să obțină finanțare pentru un plan de afacere de economie socială în județele Brașov, Sibiu, Mureș, Alba, Covasna și Harghita.


„Suntem beneficiarii proiectului de economie socială care are ca obiectiv, întâi de toate, incluziunea socială și combaterea sărăciei. Acest proiect vine să întregească activitățile sociale pe care Biserica noastră, prin sectoarele de la fiecare centru eparhial, precum și prin asociațiile constituite în Federația "Filantropia", deja le desfășoară. Acest proiect este unul care arată deschiderea Bisericii noastre spre colaborarea cu alte entități spre a accesa fonduri europene în acest sens”, a spus vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă.


Potrivit iniţiatorilor, proiectul vizează pregătirea a 110 persoane pentru antreprenoriatul social, înființarea de 21 de întreprinderi sociale cu finanțare din fonduri europene de până la 100.000 de euro și înființarea a cel puțin 105 noi locuri de muncă pentru persoanele din grupurile vulnerabile social.


„Proiectul "Structuri de economie socială SOLIDARe" presupune înființarea a 21 de entități de economie socială în Regiunea Centru pentru persoane care participă la programele de formare, dar și pentru persoane din publicul larg. În primele două luni vom avea un program dedicat formării și perfecționării profesionale pentru antreprenorii în economia socială și pentru managerii de întreprindere socială și o serie de workshop-uri dedicate elaborării planurilor de afaceri pentru entitățile de economie socială care se vor crea. La sfârșitul acestor 12 luni vom avea un concurs de planuri de afaceri care este deschis atât celor care participă direct în proiectul nostru și care trec prin programul de formare profesională, cât și persoanelor din publicul larg care au deja competențe de antreprenoriat social sau de management de întreprindere socială”, a spus managerul de proiect Adina Ovedenie,  potrivit Mitropoliei Ardealului.

 

Proiectul „Structuri de economie socială SOLIDARe” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

anunt de intentie consultanta

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia