Continental
Tribuna
209 elevi din județul Sibiu au lipsit la prima probă a Evaluării Naționale
Andra MARINESCU
891 vizualizari
209 elevi din județul Sibiu au lipsit la prima probă a Evaluării Naționale
Absolvenții de clasa a VIII-a au început, marți, probele Evaluării Naționale. Prima, cea la Limba și literatură română, nu le-a prea fost pe plac, pentru că au avut de-a face cu genul dramatic. Potrivit lui Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, din cei 3001 elevi înscriși la acest examen, la proba de limba și literatura română au fost prezenți 2792 elevi (93,04%), iar 209 elevi au absentat (6,96%).


La primul subiect, candidații au avut de analizat un fragment din "Ultima cursă", de Horia Lovinescu, pe baza unor cerințe. Elevii au trebuit să noteze, printre altele, câte un sinonim potrivit pentru sensul din text al cuvintelor "făgăduiește" și "primejdioasă", să menționeze rolul cratimei în "n-are rost", să transcrie două cuvinte care conțin diftong și  să formuleze două idei principale/ secundare din text.
Apoi, au avut de redactat un text în care să explice apartanența textului la genul dramatic.
"Nu a fost chiar ușor! Eu mă așteptam la genul liric! Am înțeles că nu s-a mai dat de șapte ani genul dramatic! Oricum, am scris ceva. Sper să iau peste 9", a spus o elevă de la Colegiul Național "Octavian Goga" din Sibiu, care era așteptată de părinți, la ieșirea din curtea instituției.
La subiectul al doilea, elevii au avut un text publicat online, pe care au trebuit să îl analizeze pe baza unor cerințe.
De asemenea, elevii au avut de redactat o narațiune de până în 300 de cuvinte, în care să prezninte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură.


86 de centre de examen, în județul Sibiu


Această probă s-a desfășurat, la nivelul județului Sibiu, în 86 de centre de examen.
Potrivit IȘJ Sibiu, nu a fost înregistrat niciun elev eliminat și nu au existat probleme tehnice de preluare și multiplicare a subiectelor în centrele de examen sau de comunicare.
Elevii care au absentat la această probă nu mai pot participa la celelalte probe ale examenului de Evaluare Națională 2019.
Următoarele etape ale examenului de Evaluare Națională 2019, pentru clasa a VIII-a, se vor desfășura în zilele de joi, 20 iunie, la Matematică, și vineri,  21 iunie, la Limba și literatura maternă.

 

FOTO: Răzvan NEGRU

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia