Tribuna
2019 aduce investiții mari la Cisnădie : Centru SPA, drumuri și iluminat public modernizate, dotări pentru Spitalul Orășenesc
2019 aduce investiții mari la Cisnădie : Centru SPA, drumuri și iluminat public modernizate, dotări pentru Spitalul Orășenesc
Administrația cisnădiană anunță un an cu lucrări majore. Primarul Gheorghe Huja susține că 2019 va fi anul în care Cisnădia va cunoaște un nivel crescut al investițiilor. Orașul de la poalele Măgurii se va îmbogăți cu un Centru SPA, drumuri moderne, iluminat public nou, dar și cu o pistă pietonală și pentru bicicliști ce va lega Cisnădia de Sibiu.

 

După ce în anii trecuți la Cisnădie s-a reamenajat Parcul Măgura, s-au construit un ștrand, locuri de joacă pentru copii, fântâni arteziene, s-a reabilitat Casa de Cultură, în 2019 vor fi inaugurate noi investiții, ce vor contribui la modernizarea localității.

Centrul SPA, finalizat în luna mai

Lucrările la Centrul SPA, începute anul trecut, vor fi încheiate în luna mai a acestui an. Este una dintre marile investiții derulate la Cisnădie, urmând ca acest spațiu să completeze oferta zonelor de agrement, existente deja în oraș (ștrand, patinoar, parcuri, terenuri de tenis, panou de cățărări). Baza de agrement se va întinde pe o suprafaţă de aproape 2.000 de mp şi va avea un bazin semi-olimpic, cu lăţimea de 15 metri şi lungimea de 25 de metri, o sală de fitness, saună, sală de masaj şi loc de joacă pentru copii.

Iluminat public modernizat

Pe lista de priorități a Primăriei Cisnădie, pentru 2019, se regăsesc modernizarea mai multor drumuri și modernizarea iluminatului public. Aceste lucrări fac parte dintr-un proiect amplu de dezvoltare a infrastructurii orașului și vor fi completate de amenajarea unor containere subterane de colectare selectivă a deșeurilor.

Fonduri pentru școli, grădinițe, spital și biserici

În fiecare an, din bugetul local se repartizează sume importante pentru lucrări de întreținere, reparații și modernizare la școlile și grădinițele de pe raza orașului, lucru ce se va întâmpla și în 2019. De asemenea, vor fi prevăzuți bani pentru dotări la Spitalul Orășenesc, dar și pentru biserici, în vederea realizării picturilor sau a altor lucrări.

Gheorghe Huja: „În 2019, vom avea un nivel al investițiilor fără precedent”

Primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja, spune că: „În 2019, vom avea un nivel al investițiilor fără precedent. Vom finaliza Centrul SPA, vom moderniza drumuri și iluminatul public, vom amenaja pista de biciclete între Cisnădie și Sibiu, vom continua modernizările la școli, grădinițe și la spital. Imaginea Cisnădiei se îmbunătățește de la an la an și încetul cu încetul reușim să le oferim locuitorilor orașului cele mai bune condiții, atât în privința infrastructurii, cât și a posibilităților de petrecere a timpului liber. Nu multe sunt orașele de mărimea Cisnădiei care se pot mândri că au o Sală Polivalentă ca a noastră, patinoar, ștrand, terenuri de tenis, parcuri și un Centru SPA. Cu toate că nu a trecut mult timp de la inaugurarea Casei de Cultură, se poate constata că această instituție are o activitate intensă, reușind să ofere publicului spectacole și manifestări culturale de înaltă ținută. La fel, viața sportivă a orașului a cunoscut în ultima perioadă un salt calitativ, discipline precum handbalul, ciclismul sau fotbalul înregistrând performanțe notabile. Toate acestea sunt dovada faptului că atunci când vrei să te dezvolți, o poți face prin muncă susținută și perseverență.”

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia