Tribuna
201 sibieni infectați cu SARS-CoV-2 și 7 decese în ultimele 24 de ore
201 sibieni infectați cu SARS-CoV-2 și 7 decese în ultimele 24 de ore

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS-CoV-2, un număr de 12.883 de persoane, dintre care 12.402 adulți și 481 de copii.

Până miercuri au fost vindecate 6.674 de persoane, iar 362 persoane au decedat, șapte dintre ele în ultimele 24 de ore.

Miercuri dimineața, la ora 08.00 erau spitalizate un număr de 469 de persoane, dintre care pe ATI 24 adulți și 4 minori.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 201 de persoane, dintre care 4 copii.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției are în monitorizare un număr de 1.709 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 1.978 persoane în izolare la domiciliu.

 

Zeci de mii de persoane verificate

 

În ultimele 24 de ore, 179 de polițiști sibieni și polițiști locali au acționat integrat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu și au desfășurat activități specifice atât în zonele carantinate, cât și în celelalte localități din județul Sibiu, pentru verificarea respectării măsurilor impuse, în context COVID – 19.

Astfel, cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, au fost controlate 46.654 de persoane, dintre care 43.554 de persoane au fost controlate în filtrele rutiere, 2.706 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare / carantină și alte 394 de persoane au fost controlate cu privire la respectarea măsurilor în interiorul localităților.

De asemenea, au fost verificate 127 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 29.977 de mijloace de transport, dintre care 28.129 în filtre.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 137 de sancțiuni contravenționale în valoare de 12.800 de lei. Un număr de 114 de sancțiuni în valoare de 11.800 de lei s-au dat pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 23 de sancțiuni în valoare de 1.000 de lei de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

Polițiștii locali sibieni au verificat 1.820 de persoane și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Peste 190 de jandarmi sibieni și jandarmi din cadrul Grupărilor de Jandarmi Mobile Brașov și Bacău au acționat, marți, atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Jandarmii împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, polițiști din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi, polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, precum și polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate, respectiv Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu, Mediaș, Avrig și Orlat, cât și în interiorul acestora, ocazie cu care au controlat 43.554 de persoane și 28.129 de autoturisme.

Totodată, jandarmii au desfășurat acțiuni de verificare în interiorul zonelor carantinate, astfel fiind controlate 880 de persoane, cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse.

În urma desfășurării acțiunilor, 31 de persoane au fost sancționate de jandarmi, pentru nerespectarea măsurilor dispuse, în consecință fiind aplicate 26 de avertismente scrise și 5 amenzi în valoare de 5000 lei.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea polițiștii de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza municipiului Sibiu. Astfel, 4 polițiști au efectuat verificări pentru un număr de 172 persoane aflate în carantină și 145 persoane aflate în izolare; iar 8 polițiști au desfășurat activități în filtru control rutier, fiind verificate 1050 autoturisme și 1290 persoane.

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Cpt Dumitru Croitoru" al județului Sibiu au efectuat 5 controale în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. Nu s-au identificat nereguli.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia