Tribuna
PNL
20 de copii din Alma Vii au participat la ateliere de inițiere în arta fotografică
20 de copii din Alma Vii au participat la ateliere de inițiere în arta fotografică

Prima săptămână din luna iulie a adus copiilor din satul Alma Vii, comuna Moșna, județul Sibiu, ateliere de inițiere în arta fotografică.

La „Atelierele de storytelling digital” desfășurate între 1-7 iulie în grădina Centrului de Învățare MET din Alma Vii, dar și în alte locuri din sat, au participat 20 de copii cu vârste cuprinse între șapte  și zece ani. Atelierele au fost organizate ca parte a proiectului “REVEAL Alma Vii”, cofinanțat prin Fondul Ambasadorial pentru Conservare Obiectivelor Culturale al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii. „Prezent pentru patrimoniu” este sloganul acțiunilor desfășurate cu voluntari în această vară din cadrul proiectului „REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii.”

Timp de șapte zile, copiilor le-au fost prezentate într-o formă interactivă noțiuni introductive despre fotografie și tehnici de fotografiere, fiecare zi având o tematică distinctă. Micuții au făcut cunoștință cu aparate foto profesioniste, apoi au învățat cum să facă portrete, iar în drumețiile în natură au aflat despre concepte precum „macro”, „wide”, „check your backgroud”, regula lui trei. Voluntarii le-au arătat cum pot face fotografii în mișcare, pe terenul de sport, cum să fotografieze un obiectiv turistic și ce înseamnă fotografia de produs ori de grup. Serile au fost dedicate drumețiilor în jurul satului sau jocurilor în grădina centrului. Cei mici s-au bucurat la maxim de tot ceea ce le-a oferit acest program. Au învățat să facă fotografii, iar cadrele surprinse de ei se vor transforma în cărți poștale.  

„Mulțumesc MET pentru o experință deosebită și inedită de care am avut parte. Fără să exagerez, am venit alt om acasă și privesc oamenii cu alți ochi. Se pare că România mai are o șansă cu oamenii aceia simpli pe care am reușit să îi cunosc într-o localitate desprinsă parcă de realitate. Noi am ajuns acasă, dar eu recunosc că o bună parte din mine a rămas în Alma. Vă mulțumesc pentru această experiență,” spune unul dintre voluntari. 

 Voluntariat în cetate  

Între 7 și 14 iulie, 11 voluntari au participat la un stagiu în cetatea din Alma Vii, organizat în parteneriat cu U.S. Embassy Bucharest în cadrul proiectului ”REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii”. Rebeca, Damian, Manu, Sorin și Sabin, cinci tineri harnici din sat, alături de Lucia, Silvia, Ingrid, Lucreția, Robert și Vlad – voluntari MET veniți din diverse colțuri ale țării – au participat la „Ulei de In – Voluntariat în cetate”, un program în care, timp de șapte zile, au fost implicați în activități la Alma Vii – Centru de interpretare a culturii tradiționale. Responsabilitatea lor principală a fost ca, timp de câteva ore pe zi, să se implice în lucrări de mentenanță ale structurilor din lemn aferente zidurilor și turnurilor fortificației. Etapa I: șlefuire și curățare, etapa II: aplicarea uleiului de in.

“Totul a mers strună, voluntarii terminând sarcina chiar cu câteva zile mai repede. În partea a doua a zilei, voluntarii noștri s-au bucurat de tot ce are Alma Vii mai frumos să le ofere, au făcut drumeții alături de copii pe coline desprinse parcă din vise, au făcut ture de biciclete în satele vecine, au interacționat cu sătenii și și-au făcut mulți, mulți prieteni”, conchid organizatorii.

 

 







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA