Tribuna
2.925 de vizitatori şi-au petrecut weekendul la Muzeul ASTRA
Liuba STARII
429 vizualizari
2.925 de vizitatori şi-au petrecut weekendul la Muzeul ASTRA
Muzeul ASTRA a transmis, într-un comunicat de presă, că în perioada 30 mai- 1 iunie, a înregistrat 2.925 de vizitatori.

Potrivit reprezentanților instituției culturale, în  perioada respectivă, s-a desfășurat cea de-a XIII-a ediție a Târgului Național de Jucării. În locul atelierelor cu meșteri populari au fost pregătite trei trasee distractive, puse gratuit la dispoziția tuturor copiilor sub forma unor quiz-uri antrenante. Acestea au fost organizate în sectoarele de olărit, morărit și pastoral din Muzeul ASTRA.

 

 “Precizăm că au fost utilizate peste 600 de quizuri, atât de copii, cât și de părinți sau bunici deopotrivă. Mulți dintre ei ne-au oferit un feed-back constructiv, inclusiv pe social-media, în comentariile de pe pagina noastră de facebook. Participanții au subliniat astfel faptul că aceste trasee au fost și sunt binevenite, mai ales că oferă un plus de dinamism și de educație culturală. Drept dovadă, sectorul pastoral din Muzeul în aer liber, cel înscris în traseul Oița năzdrăvană, a fost la mare căutare de participanți, fiind o zonă mai puțin vizitată, dar cu un farmec aparte. Pentru efortul lor, la întoarcerea de pe traseele #quiz, vizitatorii au fost răsplătiți cu jucării. De asemenea, luni, de Ziua Copilului, intrarea a fost liberă pentru vizitatorii cu vârsta până în 18 ani. Deși vremea a fost instabilă, acest lucru nu i-a oprit pe vizitatori să răspundă la provocarea de tip #quiz”, spun reprezentanții Muzeului ASTRA.

Acest weekend a fost începutul lunii copilăriei la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Traseele “Meșterul olar și oala fermecată”, „Moara norocoasă” și „Oița năzdrăvană”  sunt disponibile  până marți, 30 iunie, între orele 10 și 18.

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia