Continental
Tribuna
2.746 de candidați încep, luni, probele la BAC, în judeţul Sibiu
Andra MARINESCU
972 vizualizari
2.746 de candidați încep, luni, probele la BAC, în judeţul Sibiu
© Răzvan NEGRU
Încep emoțiile pentru așa-zisul "examen al maturităţii"! Luni, 12 februarie, debutează examenul național de Bacalaureat 2018, sesiunea iunie – iulie, cu Probele A, B, C, D de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, la examenul de Bacalaureat din sesiunea iunie - iulie s-au înscris în unitățile de învățămant din județ un număr de 2.746 de candidați, dintre care 2.495 din seria curentă și 251 din seriile anterioare.


Potrivit Calendarului examenului de Bacalaureat național 2018, publicat în O.M.E.N. 4792 / 31.08.2017, luni se va desfășura Proba A de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba romană. Această probă se desfășoară și în data de 13 februarie și va fi urmată de Proba B de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 - 15 februarie 2018). În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională studiată pe parcursul învățământului liceal (proba C).
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a vor termina cursurile pe 25 mai.

Pe 25 iunie încep probele scrise


Pe 25 iunie, vor debuta probele scrise ale BAC-ului, prima fiind susținută la Limba și literatura română. Pe 26 iunie, va fi proba scrisă la Limba și literatura maternă, pe 27 iunie proba obligatorie a profilului, iar pe 28 iunie este programată proba la alegere a profilului şi specializării.
Afişarea rezultatelor va fi pe 4 iulie, până la ora 12, iar eventualele contestații pot fi depuse în aceeași zi, între orele 12 - 16. Între 5 - 8 iulie, va avea loc rezolvarea contestațiilor, iar pe 9 iulie se vor afișa rezultatele finale.
Cea de-a doua sesiune a BAC-ului va începe pe 10 iulie, cu înscrierea candidaților, iar probele scrise vor debuta pe 20 august. Rezultatele finale vor fi afișate pe 6 septembrie.


Cu ce nu au voie candidaţii, în sălile de examen


Potrivit regulamentului examenului de Bacalaureat, candidaţii nu au voie în săli cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. De asemenea, li se interzice accesul cu telefoane mobile, căşti audio şi orice mijloc electronic de calcul sau comunicare. "Candidaţii care încalcă regulile sunt eliminaţi din examen,  indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu, dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane. Încălcarea regulilor menţionate va fi consideră tentativă de fraudă", se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

 

comentarii
1 comentarii

Hello. And Bye.
Edgarspils
07.02.2018 17:18
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia