Tribuna
2.388 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare, înregistrate în județul Sibiu. Școala Gimnazială Nr. 18 Sibiu și Colegiul Național "Octavian Goga", cele mai căutate unități de învățământ
Andra MARINESCU
905 vizualizari
2.388 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare, înregistrate în județul Sibiu. Școala Gimnazială Nr. 18 Sibiu și Colegiul Național
© Arhiva TRIBUNA
2.388 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare au fost depuse, conform unei informări a Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, până în 24 martie, în județ. Cele mai multe astfel de cereri au fost înregistrate la Școala Gimnazială Nr. 18 din Sibiu, care a înregistrat până acum 99 de cereri, deși sunt 75 de locuri libere pentru elevi, la Colegiul Național "Octavian Goga" din Sibiu, unde sunt până acum 91 de cereri (și 75 de locuri disponibile) și la Școala Gimnazială "Nicolae Iorga" din Sibiu, unde au fost depuse 83 de cereri (pentru 100 de locuri libere).


Înscrierile în clasa pregătitoare continuă în această perioadă online, iar 12 părinți ai elevilor au depus cereri din 19 martie până în 24 martie. Până la această dată, au fost înregistrate în județul Sibiu 2.388 de cereri. 
Alături de unitățile de învățământ enumerate mai sus, printre cele mai căutate școli se mai află: Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 1 Sibiu, Liceul Teoretic "Constantin Noica" Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 2 Sibiu, Școala Gimnazială "Regina Maria" Sibiu și Școala Gimnazială Nr. 4 Sibiu.
Pe de altă parte, în județul Sibiu sunt și școli unde, până acum, nu au fost înregistrate cereri de înscriere în învățământul primar. De exemplu, nu este nicio cerere depusă la Școala Gimnazială "Georg Daniel Teutsch" Agnita (tip de predare simultan, cu șapte locuri libere), Școala Gimnazială Păucea (simultan, cu un loc în clasa pregătitoare), Școala Primară Glâmboaca (simultan, cu trei locuri), Școala Primară Săcădate (simultan - trei locuri), Școala Gimnazială "Ioan Moraru" Dârlos (tip normal de predare, cu 15 locuri libere) și Școala Gimnazială Marpod (tip normal de predare, cu 12 locuri libere într-o clasă).


Perioada de înscriere, prelungită


Ministerul Educației și Cercetării a decis prelungirea cu o săptămână a perioadei de înscriere în învățământul primar, precum și a perioadei de evaluare psihosomatică.

Perioada de înscriere în clasa pregătitoare se prelungește cu o săptămână.
"Perioada de prelungire va începe la data revenirii elevilor la cursuri. Înscrierile în aplicația online vor continua și în perioada suspendării cursurilor, urmând ca validarea cererilor la unitatea de învățământ să se realizeze în perioada de prelungire", explicau reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia