Tribuna
2.227 de elevi repartizaţi la licee, în judeţul Sibiu. 140 de locuri rămase libere, după prima etapă
Andra MARINESCU
2075 vizualizari
2.227 de elevi repartizaţi la licee, în judeţul Sibiu. 140 de locuri rămase libere, după prima etapă
© Arhiva TRIBUNA
Ministerul Educației Naționale a publicat, vineri, rezultatele repartizării în licee a absolvenților de clasa a VIII-a.


Cea mai mare medie cu care s-a intrat la liceu în judeţul Sibiu a fost 10, aparţinând Marei Mirişan, admisă la Ştiinţe ale Naturii, la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Sibiu.
Mara este absolventă a Colegiului Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu, mărturisind că în cei patru ani de gimnaziu a fost constantă în învățat.
"Am fost destul de constantă cu școala, am intrat prima la 'Lazăr'. Ca să am media finală 10, m-am pregătit foarte mult. În plus, am avut profesori foarte buni. Într-un fel, mă așteptam la aceste rezultate, dar, totuși, a fost o surpriză plăcută", a spus Mara, pentru TRIBUNA, după aflarea rezultatelor la Evaluarea Națională.
După liceu, se gândește să aleagă dintre medicină și arhitectură.
Următoarea medie pe lista publicată de Minister este 9.99, aparţinând lui Bogdan Aron, David Geamănu şi Andrei Sas, toţi admişi la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Sibiu, la specializarea Matematică - Informatică.
De cealalată parte a clasamentului, potrivit MEN, ultima medie cu care s-a intrat la liceu în judeţul Sibiu este 2.21, la Liceul "Timotei Cipariu" Dumbrăveni.
Ultima medie cu care s-a intrat la "Lazăr" anul acesta este 9.61, la Matematică - Informatică, iar la "Goga" a fost 9.35, la aceeaşi specializare.


140 de locuri libere la licee


În judeţul Sibiu, au rămas 140 de locuri la licee, după cum urmează: 1 la Economic şi 22 la Electronică automatizări la Colegiul Tehznic "Mediensis" Mediaş, 14 la Economic şi 8 la Filologie la Liceul "Timotei Cipariu" Dumbrăveni, 6 la Comerţ, la Liceul Tehnologic "Ilie Măcelariu" Miercurea Sibiului, 5 la Turism şi Alimentaţie la Liceul Tehnologic "Johannes Lebel" Tălmaciu, 19 la Electronică automatizări, la Liceul Tehnologic "Nicolae Teclu" Copşa Mică, 27 la Turism şi Alimentaţie la Liceul Tehnologic Automecanica Mediaş, 19 la Electronică Automatizări, la Liceul Tehnologic Cisnădie, patru la Filologie la Liceul Teoretic "Gheorghe Lazăr" Avrig, 14 la Filologie şi un loc la Matematică - Informatică la Liceul Teoretic "Şt. L. Roth" Mediaş.
În total, au fost repartizaţi la licee 2.227 de elevi. În judeţul Sibiu, după această etapă, 71 de elevi au rămas nerepartizaţi.
Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 15 - 18 iulie, candidații vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 19, 22 și 23 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar și situațiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați computerizat.

Repartizarea în licee o puteţi consulta AICI

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia