Tribuna
186 de cazuri noi de coronavirus în România. Numărul total trece de 760. Opt români morți în țară, alți opt în lume
Laura BUCIU
1783 vizualizari
186 de cazuri noi de coronavirus în România. Numărul total trece de 760. Opt români morți în țară, alți opt în lume

Până marți, 24 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate și externate. Este vorba de 53 de pacienți de la Timișoara, 19 de la București, trei de la Craiova, doi de la Constanța, și câte un pacient de la Cluj și Iași.

Din păcate, opt persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Suceava, Craiova și Iași, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 186 de noi cazuri de îmbolnăvire la pacienții cu vârsta cuprinsă între 4 ani și 85 de ani.

La ATI erau internați marți 16 pacienți, din care șase în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

 

Peste 80.000 de români izolați, peste 5.500 în carantină

 

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, marți, că pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.515 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 83.970 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Tot până marți, la raportarea de la ora 13.00, la nivel național, au fost prelucrate 12.624 de teste, din care 461 în unități medicale private.

De luni până marți au fost înregistrate 1.473 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 8.171 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

 

Peste 150 de dosare penale în țară

 

Până marți, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 154 de dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 903 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații.

 

48 de români cu noul virus, în lume. Opt au murit

 

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 48 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 36 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Franța. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, opt cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA