FITS 2022
Tribuna
175 de ani de învățământ militar, sărbătoriți la AFT. Ministrul Apărării Naționale, prezent la ceremonii
Adrian POPESCU
1017 vizualizari
175 de ani de învățământ militar, sărbătoriți la AFT. Ministrul Apărării Naționale, prezent la ceremonii

Aniversarea  celor 175 de ani de existență a învățământului militar românesc a avut darul de a ne întări convingerea că țara are prin Garnizoana Sibiu doi stâlpi importanți pentru mediul militar românesc, care susțin  principiul corectitudinii și al dreptăţii. Este vorba despre Comandamentul NATO South-East Multinational Corps (HQ MNC-SE) și  la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu (continuatoarea și  succesoarea tradițiilor educaționale și instituționale a primei școli militare de ofițeri din România). 

Reprezentanți ai administraţiei locale precum președintele CJ Sibiu Daniela Câmpean, primarul Sibiului, Astrid Fodor și prefectul Mircea Crețu s-au alăturat personalităților din domeniul militarm dar și celor ale comunităţii academice din întreaga țară. Lor le-au fost alături cei 57 de reprezentanți din 14 țări (Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Cipru, Republica Cehia, Estonia, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Slovacia, România și Statele Unite ale Americii), care participă la  dezbaterile din cadrul iMAF.

 

Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Comandor, cu însemn de pace, pentru militari

 

Evenimentul a fost onorat de  ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, șeful Statului Major al Apărării, gl. Daniel Petrescu, şeful Statului Major al Forțelor Terestre, gl.mr. Iulian Berdilă, șeful Direcției Generale Management Resurse Umane, gl.mr. George Spiridonescu, membri și comandanți ai celorlalte structuri militare din Sistemul Național de Apărare, dar și alte personalități militare care și-au împlinit expertiza profesională în reputata academie militară  de la Sibiu.

 În semn de apreciere a activității desfășurate, Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a decorat Drapelul de Luptă al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Comandor, cu însemn de pace, pentru militari. În nota înaltei aprecieri, Președintele Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, conf.univ.dr. Octavian Mădălin Bunoiu, a înmânat Certificatul obținut de Academia Forțelor Terestre la evaluarea instituțională, care s-a finalizat cu calificativul GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT, spunând: „este o emoție specială născută de armonia pe care o arătați dar și o generați, este o forța pe care o transmiteți fiecăruia din  noi mai ales în această perioadă complexă a actualului  context geostrategic, arătând că sunteți adevărați profesioniști”. 

Totodată, a remarcat consecvența conducerii AFT, care sub comanda Generalului de brigadă prof. univ. dr. ing. Ghiță Bârsan, comandantul și rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” reușește să primească pentru a doua oară acest înalt calificativ național. Directorul general al Direcției Generale Învățământ Universitar din cadrul Ministerului Educației, conf.univ.dr. Daniela Vasilica Burghilă, a oferit placheta și diploma aniversară „Spiru Haret” ale Ministerului Educației.Ulterior Directorul general al Direcției Generale Învățământ Universitar din cadrul Ministerului Educației, conf.univ.dr. Daniela Vasilica Burghilă, a oferit placheta și diploma aniversară „Spiru Haret” ale Ministerului Educației.

 

Imaginea managerului-comandant și mesajul continuității în spiritul performanței

 

Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnicii din București, în numele Consiliului Național al Rectorilor a remarcat schimbările majore  din AFT, petrecute mai ales în ultimii 10 ani, transformări care au la bază munca unui colectiv bine sudat,  în care expertiza este virtute.

Domnia sa  a afirmat că expertiza militară de la AFT reflectă și spiritul celui care a reușit să imprime noua dinamică instituției din Garnizoana Sibiu. ”Fără să exagerez afirm că perioada rectorului Bârsan a fost cea mai prolifică, pornind de la internaționalizarea academiei, alinierea la cele mai înalte standarde, schimbarea de paradigmă datorându-se echipei care îl are în frunte pe Generalului de brigadă prof. univ. dr. ing. Ghiță Bârsan, comandantul și rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, care merită din plin reverența și aprecierea noastră, fiind un exemplu de bune practici academico-militare în special prin felul în care au fost utilizate fondurile alocate din cei 2% pentru educație”, a mai completat rectorul Mihnea Costoiu, înaintea de oferirea plachetei care menționează contribuția remarcabilă adusă de AFT învățământului militar românesc pentru susținerea și promovarea cercetării și științei în România. 

Ministrul Apărării Naționale și șeful Statului Major al Apărării și-a exprimat aprecierea pentru efortul depus și determinarea manifestată pentru obținerea de rezultate de excepție în pregătirea academică și militară, în desfășurarea activităților de cercetare științifică, la competițiile sportive și în promovarea imaginii Armatei României, în țară și peste hotare. „Am onoarea să vin din nou în aceasta Academie. Este o marea bucurie să marcăm 175 de ani de istorie pentru educația militară națională dar și pentru universitatea româneasca în general. Sunt încântat să revăd decidenți importanți din învățământul românesc, colegii mei rectori și prorectori. Acest aspect demonstrează ca mediul universitar nu este o enclavă, că învățământul militar este parte din această construcție aflată în armonie cu școala și cultura, susținând  securitatea societală și reziliența. Noi trebuie să fim și să rămânem un spațiu al excelenței, al disciplinei și responsabilității, așa cum l-am regăsit și la AFT. Ca atare, vă felicit pentru rezultate și vă îndemn să orientați eforturile spre urgențele vremurilor de acum. Trăim vremuri complicate și trebuie sa acționăm repede. Avem nevoie de a cultiva creativitatea și inovația. Lumea pe care o construim trebuie să o edificăm alături de tineri în spiritul responsabilității”, a mai adăugat ministrul Dâncu. 


comentarii
1 comentarii

ce inflatie de ofiterime superioara!
De-asta suntem in faliment nedeclarat, de-asta avem pretul la benzina si motorina, de-asta copiii romanilor se duc flamanzi la culcare, de-asta 4-5 mil de romani au parasit tara, de-asta avem preturile pe care le avem ... totul pentru a mentine inflatia de bugetarime, armata, servicii, justitie, toate termitele si toti parazitii sociali care au capusat romanul de rand!

Securistul sef de baneasa in frunte ! Igiena sociala, cel care i-a vrut morti pe romani, igienizati social, bronzatul si sociologul securistoid ! I-ati facut la asta o camera in academie, ca mai mult e la sb decat la minister !


Cati paraziti are romanul, talpa tarii, de tinut in spate !
22.06.2022 11:17
Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA