Tribuna
17 kilometri de maşini, pe străzile Sibiului
Dragoş BAKO
4920 vizualizari
17 kilometri  de maşini, pe străzile Sibiului

De la 1 februarie, de când nu se mai plăteşte taxa de primă înmatriculare pentru maşini, parcul auto al Sibiului a crescut cu 4.364 de vehicule. Dacă am calcula că o maşină măsoară, în medie, 3 metri, la care adăugăm circa un metru distanţa dintre vehiculele aflate într-o coloană, obţinem un şir de peste 17 kilometri ocupaţi cu autoturismele înscrise în ultimele trei luni.

Chiar dacă s-a crezut că înscrierile masive de maşini vor stagna, sibienii continuă să îşi achiziţioneze autoturisme pentru care nu mai plătesc niciun fel de taxă. Au crescut şi tranzacţiile cu maşini deja înmatriculate în judeţ, numărul certificatelor de înmatriculare emise în ultimele 3 luni ajungând la 8.542. Cumpărătorii evitau, până la 1 februarie, să achiziţioneze maşini înmatriculate în perioadele în care nu s-a perceput timbru de mediu sau taxa de primă înmatriculare, deoarece ar fi trebuit să le achite retroactiv. Astfel, în multe anunţuri de la rubrica „Vânzări auto” puteai găsi până la 1 februarie maşini la preţuri avantajoase, înmatriculate, dar pentru care noul proprietar ar fi trebuit să plătească şi taxa de primă înmatriculare aflată în vigoare.

Începând cu 1 februarie, această situaţie s-a schimbat, ceea ce a dus la o uşoară creştere a preţurilor vehiculelor rulate.

Consecinţele eliminării taxei de primă înmatriculare sunt aglomerarea traficului în zonele urbane (ceea ce duce la creşterea poluării) şi un grad mai scăzut al siguranţei în trafic, dat fiind că multe dintre vehiculele înmatriculate după 1 februarie sunt vechi.

CITEŞTE şi:

FOTO - VIDEO: Tot mai multe maşini vechi sufocă traficul din Sibiu

comentarii
2 comentarii

ce masina masoara in medie 3 metri?? smart?? Poate 4-4,5 metri e mai credibil!! Plus distanta intre masini cam tot 3-4 metri, ia refaceti calculele!!
un sibian
30.04.2017 23:11
aschilopatii vor masini noi,dar puterea de cumparare este mica.Unde mai pui ca drumurile au ramas tot ca acum o suta de ani.Primaria stie sa incaseze taxe,dar infrastructura-ioc.Mai bine s-ar ocupa de obligatii.Nimeni nu-si cumpara masina de dragul cumparatului.
BEN
01.05.2017 00:26
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia