Tribuna
AFF
1,5 tone de articole pirotehnice au fost confiscate de polițiștii sibieni
Laura BUCIU
1179 vizualizari
1,5 tone de articole pirotehnice au fost confiscate de polițiștii sibieni

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște, au făcut, miercuri, o percheziție domiciliară, în Jina, la locuința unui bărbat. Aici funcționa și sediul societății acestuia. Bărbatul era bănuit de deținerea și comercializarea, fără drept, de articole pirotehnice.

În urma percheziției, au fost descoperite și indisponibilizate 100 de kilograme de materiale pirotehnice, din categoria F2, F3, P1 și clasa I, pe care acesta le comercializa fără drept.

Bărbatul de 46 de ani a fost condus la sediul poliției pentru audieri. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și al polițiștilor Serviciului Criminalistic.

Tot miercuri, între orele 13:00 – 16:00, în cadrul activităților specifice desfășurate în cadrul planului de acțiune „Foc de Artificii”, specialiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Sibiu au verificat activitatea mai multor societăți comerciale din municipiul Mediaș, autorizate pentru deținere și comercializare de articole pirotehnice din categoriile F1 și P1.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că 12 reprezentanți ai 10 societăți comerciale, deși autorizate pentru deținere și comercializare de articole pirotehnice din categoriile F1 și P1, desfășurau activități de comerț ambulant, de pe mese amplasate în afara spațiului avizat sau chiar din autoturisme.

Polițiștii au depistat totodată faptul că persoanele în cauză ofereau spre vânzare și articole pirotehnice din clase neautorizate, respectiv din clasele F2 și F3. Mai mult decât atât, majoritatea articolelor comercializate nu prezentau etichete traduse în limba română.

În urma acestor activități, polițiștii au deschis 10 dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, conform art. 37 lit. 1 din Legea 126/1995 R.

Totodată, polițiștii au ridicat 1.341 kg de articole pirotehnice, din categoriile F1, P1, F2 și F3.

„Atragem atenția cu privire la utilizarea responsabilă a tuturor articolelor pirotehnice, pentru a evita rănirea oricărei persoane și provocarea unor distrugeri (ce reprezintă aspecte ce pot atrage răspunderea penală a autorului), dar pot produce și disconfort prin zgomotele puternice, aspecte ce pot fi sancționate contravențional. Totodată, polițiștii vor verifica, în continuare, respectarea condițiilor de comercializare de către agenții economici, precum și a condițiilor de deținere de către persoane fizice”, transmit polițiștii sibieni.

La data de 28 decembrie 2022, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase din cadrul IGPR, la nivel național, au avut loc 153 de percheziții domiciliare, la domiciliile unor persoane, sedii sociale și puncte de lucru ale societăților comerciale din București și județele Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Brașov, Buzău, Brăila, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureș, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vaslui.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA