Tribuna
PNL
15 sibieni, testați pozitiv în ultimele 24 de ore
15 sibieni, testați pozitiv în ultimele 24 de ore

Un număr de 15 sibieni au fost testați pozitiv pentru SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, unul dintre ei fiind minor.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS-CoV-2,1.795 de persoane, dintre care 1.677 adulți și 118 copii).

Au fost vindecate 1.232 de persoane, iar 99 persoane au decedat.

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției  (CJCCI) are în monitorizare un număr de 794 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 121 persoane în izolare la domiciliu.

 

Sute de polițiști și jandarmi verifică dacă sunt respectate normele de impuse de pandemie

 

În cursul zilei de 14 septembrie, 265 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Au fost verificate 546 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 49 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 41 de mijloace de transport.

Ca urmare a acțiunilor desfășurate, patru persoane au fost avertizate în scris pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.  Polițiștii locali sibieni au verificat 216 de persoane fără a constata nereguli pe linia respectării măsurilor de protecție individuală.

În aceeași zi, șase jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă, în stațiunile montane Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în zonele de îmbarcare/debarcare ale telecabinei, pe raza stațiunii Păltiniș, în stațiile mijlocului de transport în comun. De asemenea, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în localitatea Arpașu de Sus. Nu au fost aplicate sancțiuni.

Totodată, și personalul SPF Aeroport Sibiu a avut activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. (L. B.)

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Sibiu Guitar Meeting

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

anunt-incepere-proiect-139830-final

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia