Tribuna
PNL
15 incendii, în Sibiu, în minivacanța de Paști
15 incendii, în Sibiu,  în minivacanța de Paști

Pompierii sibieni nu au avut odihnă în minivacanța de 1 Mai și Paști, fiind solicitați de 344 de ori prin numărul de urgență 112. Au intervenit la 15 incendii produse pe raza județului, iar în noapte de Înviere au acordat asistență medicală pentru 9 persoane cărora li se făcuse rău. 

 

Potrivit bilanțului transmis de reprezentanții ISU, ” Peste 200 de pompieri militari sibieni au fost zilnic în serviciul operativ în perioada 01-06.05.2024 și au intervenit la un număr de 344 de solicitări venite de numărul unic pentru apeluri de urgență 112 după cum urmează: 301 solicitări de acordare a primului ajutor medical calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale; 15 incendii dintre care: un incendiu la o anexă gospodărească, un incendiu la un autoturism, un incendiu la un aparat electrocasnic, două incendii la panouri electrice și 10 incendii de vegetație uscată și resturi menajere; 28 de alte intervenții. În ceea ce privește misiunile desfășurate în noapte de Înviere la lăcașurile de cult, pompierii au acordat asistență medicală la fața locului pentru 9 persoane care au acuzat stări de rău, fără a fi necesar transportul acestora la spital”. 

 

Unde a fost nevoie de pompieri pentru stingerea flăcărilor

 

 În ceea ce privește incendiile la care pompierii au fost solicitați să intervină precizăm următoarele: În data de 01 mai s-a intervenit pentru stingerea unui incendiu la un panou pe strada Tiberiu Ricci din Cartierul Arhitecților cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD. Incendiul a fost stins prompt, s-a manifestat cu degajări de fum în urma unui scurtcircuit produs la panoul de siguranțe electrice. În data de 01 mai în localitatea Moșna a avut loc un incendiu la compartimentul motor al unui autoturism. Pompierii s-au mobilizat cu o autospecială de stingere, iar incendiul a fost lichidat prompt, fiind ușor afectat compartimentul motor. În data de 02 mai s-a intervenit cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD în Agnita, pentru stingerea unui incendiu de anexă gospodărească. În urma incendiului cauzat de un scurtcircuit electric a ars anexa de aproximativ 10 mp și bunurile depozitate în interior. 

În data de 04 mai în localitatea Motiș a avut loc un incendiu la un panou electric. Pompierii au intervenit cu o autospecială de stingere și au lichidat incendiul cauzat de un scurtcircuit electric. În data de 06 mai pe strada Oncești din municipiul Sibiu au fost solicitați pompierii întrucât existau degajări de fum dintr-un apartament. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere, o autoscară și un echipaj SMURD. Degajările de fum proveneau de la un aparat electrocasnic (cuptor cu microunde) la care s-a produs un scurtcircuit electric și a inundat cu fum apartamentul situat la etajul 6 al imobilului. Pompierii au ventilat apartamentul și casa scării. Nu au fost înregistrate victim”, se arată în același document. 

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica