Tribuna
PNL
15 ani de arhipăstorire cu ”Pecetea smereniei”
Adrian POPESCU
1276 vizualizari
15 ani de arhipăstorire cu ”Pecetea smereniei”

IPS Laurențiu în 2005 era ales arhiepiscop al Sibiului și mitropolit al Ardealului, fiind întronizat în ziua de 13 noiembrie. De atunci și până acum au trecut mai bine de 15 ani, răstimp în care a slujind Sfânta Liturghie în comunitățile eparhiei, a adus mângâiere sufletelor întristate ale preoților sau credincioșilor, sprijinind pe cei foarte mulți aflați în nevoi materiale, bolnavi sau văduvi. Anul acesta bucuria înfăptuirilor vrednice a fost înnourată de efectele pandemiei provocate de coronavirus (COVID-19) dar și de cei trecuți la cele veșnice, cunoscuți sau necunoscuți. Din aceste considerent a marcat în discreție totală cei 15 ani de la întronizarea Înaltpreasfinției Sale. Chiar și așa se cuvine a trece măcar lapidar peste această lucrare pastorală săvârșită de Înaltpreasfinția Sa, cel care s-a folosit de vasta sa experiență de profesor la Catedra de Teologie Liturgică pentru a da o nouă lumină și o mai mare reverență absolvențlor de teologie, considerente pentru care a fost ales și membru de onoare al Academiei Române, dar și membru corespondent al Academiei de Litere, Științe și Arte din La Rochelle, Franța. Ca atare îi dorim mulți ani blânzi și binecuvântați de Dumnezeu, cu mare dăruire și cu aceeași înțelepciune de prea vrednic și ales părinte duhovnicesc, în aura jertfelniciei cucernicii.

comentarii
31 comentarii

Articolul de față a fost realizat cumva la comanda Mitropoliei Ardealului? Acest material de presă duhnește de ode gratuite la adresa unuia dintre cei mai aroganți și mai infatuați conducători ai BOR.
Înalt preasfințite părinte, cum rămâne cu starea fostei reședințe mitropolitane(fosta Casă a pionierilor) de pe B-dul Victoriei, monument de arhitectură care se degradează pe zi ce trece?
De ce vă plimbați în fiecare zi într-un Mercedes?
Preot de la sat
15.11.2020 23:43
ba popescule ce pacat ca nu mai e congresul xiv, cantarea romaniei pt pupat in kurrrrr
as
16.11.2020 21:43
Pecetea smereniei????? haios O adevarata smerenie a aratat-o Domnul Isus -- apoi multi martiri ai credintei Un model a fost si -- Francesco ds Sisi-- inbracat in haine zdrentuite cesind la oameni ca sa dea mancare la bolnavi si nevoiasi -- asta cu palaria aurita si toiag de argint e doar un -impostor -- care va da socoteala in fata Lui DUMNEZEU-- Ma intreb daca a citit Biblia odata macar.
17.11.2020 20:03
Este acolo unde l-a pus Dumnezeu, ca toate se fac din si cu voia Domnului. Si acest om ca orice alt om va da socoteala in fata lui Dumnezeu pentru ca nimeni de pe pământ nu este drept si fără de greșeala, nu e bine sa il judeci tu pe altul când poate tu ești mai plin de greșeală decât el, vorba aia rade ciob de oala sparta.
Domnul sa ii dea putere și voință și credință sa se roage mai departe pentru neamul romanesc asa bun sau rău cum este el mai ales acum in vreme de necaz.
18.11.2020 20:39
IIsus Hristos pe pământ a stat cu vameși și cu păcătoși si a vindecat oameni indraciti, iar pe cruce a mântuit un tâlhar care a avut credință, biserica ortodoxa romana este apostolică si slujitorii ei slujesc lui Hristos, Hristos este capul bisercii si conducatorul ei si El este judecatorul tuturor celor vii si morti, nu îl mai judecati voi pe acest om ca nu aveti autoritate, ba dimpotriva va atrageti pedeapsa asupra voastra ca judecati gresit un preot care isi face datoria, este totusi mitropolitul Ardealului, putin respect, omul are o varsta si o cultura si este doctor in teologie si membru al academiei romane,
19.11.2020 01:14
OK -- daca Isus e capul biserici ,-- adica Pastorul cel Bun --atunci dai coiful de aur si bata de argind -- Domnului Isus -- iar tu domnule sa fi imbracat ca Domnul Isus cand era pe pamant , adica fi o oita in turma Domnului Iar eu omule nu judec pe nimeni fiindca nu am dreptul -- DOAR SPUN UN ADEVAR --pe care il vede si orbii-
@ 01:14
20.11.2020 19:34
Un semianalfabet funcțional il judecã pe mitropolitul Ardealului doctor in teologie, preot si membrul academiei române, ãsta e adevărul.
Te rătăcești neștiind scripturile oiţã, de aia ti-a lasat Iisus Hristos o biserica ortodoxă apostolică cu tainele ei si preoti sa te păstorescã.
Bogăția bisercii stã în oameni culți și educati si in minți luminate, preoții sunt oameni si au păcate ca așa e lăsat de la Dumnezeu.
Crezi tu ca ești în stare sa faci treaba Mitropolitului Ardealului in locul lui ? Pe lingă faptul ca habar nu ai ce face îți mai creezi si iluzii ca știi Adevãrul.
Să ma ierți cã îți spun Adevărul este dur fără preoți.
@incultul de mai sus
21.11.2020 10:32
EU sunt CALEA , ADEVARUL SI VIATA ----- spune Domnul Isus -- asa ca esti pe langa drum omule cultivat-- Ma bucur ca doar tu esti cult -- ADEVARUL -- e doar Domnul Isus si pentru mine e Blandul pastor bland si bun fara preoti -- El e singurul mijlocitor in tre oameni si DUMNEZEU -- nimeni altul . Dupa cum jignesti arata ca esti pe linga cale --
23.11.2020 07:56
Nu jignesc, se scrie Iisus și daca ai înțeles cum sta treaba cu scriptura cine ești tu sa te masori pe tine însuti ?
Ar trebui sa fii smerit si sa dai cezarului ce e al cezarului si lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu.
Daca studiezi mai bine sfintele scripturi o sa aflii ca Iisus nu este asa blând cum ți-l imaginezi, la final vine cu oaste si cu sabie si poarta o mantie plina de sânge.

2. Domnul este un Dumnezeu gelos şi răzbunător; Domnul Se răzbună şi este plin de mînie; Domnul Se răzbună pe potrivnicii Lui, şi ţine mînie pe vrăjmaşii Lui.3. Domnul este îndelung răbdător, dar de o mare tărie; şi nu lasă nepedepsit pe cel rău.

Evrei 12;6. Căci Domnul pedepseşte pe cine-l iubeşte, şi bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primeşte.

Nu stiu pe ce cale esti, dar eu am citit si partea asta mai putin blinda din scripturi, e simplu sa excluzi pedeapsa si sa te crezi un fel de sfint, dar te amagesti amarnic.
23.11.2020 12:50
Te închini Domnului Iisus Hristos nu lui Isus ca nu e personaj de film american și nici nu te tragi cu el de șireturi, Adevărul este dur, ceea ce crezi tu despre tine nu este ceea ce crede Domnul despre tine asa ca nu te mai crede balenă în polonic că ajungi ca Iona în burta chitului si atunci o sa simți Adevărul și cine ești cu adevărat.
In caz ca nu ti-a explicat nimeni ortodoxia este o credință destul de dura, ai putea sa începi cu apocalipsa și sa numeri intr-o biserica ortodoxa Sfinții o sa constați ca sunt putini la număr si nu orișicine ajunge la sfințenie, poți sa mai observi tot in icoane ca toți sfinții se roagă in pustie si au o lumina in dreptul capului ceea ce simbolizează iluminarea divina sau inteligenta, știința, cunoaștere. Asa ca mai bine roaga-te pentru toată lumea decât sa critici instituții necesare bunei funcționări a societății. E mai sănătos.
23.11.2020 15:02
Preotul ortodox -- Iosif Trifa a fost bagat la inchisoare de marele prea sfant si prea fericit din timpul sau-- fiindca ??? spunea la oameni sa nu se mai imbete sa nu mai injure pe Dumneze , Christosi----si sfinti-- sa se pocaiasca fiindca va fi o judecata -- a facut puscarie Traian Dorz , Niculita Moldoveanu si multi oameni care au ramas pe calea adevarata --- OK. citeste la Matei cap 1- vers.- 25-- -- Dar n-a cunoscut-o , pana ce ea a nascut un Fiu . Si el i-a pus numele ISUS== ( BIBLIA ORTODOXA TIPARITA IN CANADA) -- CU DOI DE- I - BIBLIA ORTODOXA TIPARITA IN Ro).( Nu-s in pozitia de a spune cine are si cine nu are dreptate) --- Semi analfabet funcional --- nu e jignire?? sau pentru domnia ta e o alintare ?? Daca ortodoxia e dura de ce nu predicati impotriva pacatului-- betia, curvia, furtul, minciuna -- care la ora actuala in Romnaia domneste fara scrupule?? Be blessed man !!!
24.11.2020 03:16
Dumnezeu e lacom de iubire, gelos și razbunator, este Atotputernic si face ce vrea El cum vrea El cînd vrea El, este bun cu cei care consideră El că meritã, dar este Drept si Bun. Domnul cercetează in taina pe toti oamenii. Dacă vrei să iti corectezi semianalfabetismul funcțional fã ore de română cu o profesoară atunci poate o sa înțelegi mai bine Biblia. Mitropolitul este mult mai cult si mai pregătit decât tine si nu ai avea nici o șansă într-o discuție despre teologie la modul în care te exprimi. Amândoi sunteti oameni doar ca Mitropolitul are mult mai multã școală si experiență de viață. Dumnezeu e pretutindeni e un uriaș fara început si sfârșit, tu in schimb esti mic si plin de greșeală așa cã pune mana si muncește.
Sanatate.
24.11.2020 05:58
Si daca esti semianalfabet funcțional nu înseamnă ca ești prost, se poate corecta, dar în schimb prostia nu se mai poate corecta.
24.11.2020 06:28
si apostolii ucenici ai lui Hristos au fost niște semianalfabeți funcționali, dar Hristos i-a luminat si a făcut din ei sfinți si ei au scris noul Testament si au pus bazele bisericii ortodoxe apostolice de astăzi.
Atacurile asupra bisericii ortodoxe sunt atacuri asupra lui Hristos, El a lăsat rânduiala asta până va reveni si atunci multi vor tremura și vor încremeni de frica și spaima la înfricoșătoarea judecata. Foarte multi cred ca este o gluma ortodoxia si promovează un Iisus iubitor si blând, dar el este iubitor și blând cu cei ce se roagă pentru asta, Iisus Hristos este purtător de sabie la fel ca Sfântul Ilie și Arhanghelul Mihail, ei nu aduc pace pe pământ, ei aduc dreptate divina.
24.11.2020 07:31
Dupa 30 de ani in America presupun ca stiu limba Romana destul de bine-- poate sa mai schimbat cu neologisme apusene dar eu le inteleg -- scuze daca nu sunt la curent cu neologismele venite de la sud turcisme -- fiindca programele de tv din Ro duc lipsa de cele autohtone-- Atentie la europa vestica care a cazut de la credinta urmati si voi daca va garboviti inaintea lor. si ar fi mare pacat
24.11.2020 08:42
Soarele dã luminã la toatã lumea buni sau rãi, mancare, apã și haine au și cel bun și cel rău, Dumnezeu le dã copii și la cei buni și la cei răi, mila și bunătatea Domnului se revarsã peste toți, El nu face bine individual decât dacã muncești extrem de mult pentru asta. Așa cã nu cunoști voia Domnului și planul lui individual cu fiecare, unii vor fii mântuiți iar unii osândiți fiecare își va culege roadele faptelor lui, nu scapă nimeni de judecatã. Ar trebui să îi mulțumești lui Dumnezeu și pentru bine si pentru rău, totul pe pãmînt are un sens și un rost și respectă legi divine, Domnul este Drept și nu intervine în aceste legi, drept dovadă existăm. Mai există și alte stări ale ființei cum ar fii moartea care este eternă și groaznică pentru sufletul plin de greșeală. Fiecare uită ca la un moment dat va muri si atunci începe ortodoxia adevăratã și rugãciunea cu lacrimi, in timpul vieții doar te antrenezi.
24.11.2020 09:07
În fața Mitropolitului Ardealului sunteți semianalfabet funcțional din punct de vedere teologic si al exprimării.
Totusi Tribuna este un ziar public iar acuzele dumneavoastră fata de Mitropolitul Ardealului aduc in imagine proastă instituția pe care dansul o reprezinta biserica ortodoxă română cit și pe credincioși. Nu aveți nici o dovadă sa acuzați si eu încerc sa va conving pe o problemă de bun simț.
În România biserica este atacată destul de des în ultima vreme fara motiv, de ce au impresia unii de pe margine ca ei știu mai bine ce se întâmplă în biserică? Preotii își fac datoria lor daca ii lasati in pace, ei pina acum nu au întrerupt rugăciunea, dar când unii vor sa inchida bisericile atunci avem o problemă destul de gravă socială și existențială.
Mergi și te roagă in America, nu ai biserică si preot acolo ?
Hristos a indemnat la respectarea legilor cind a zis sa dai cezarului ce e al lui nu la revolta.
De ce nu programezi o audienta la Mitropolit dacă crezi ca ai ceva important de discutat ?
24.11.2020 09:42
Legile divine păstrează ordine în univers si armonie, cand omul, urmasul lui Adam care e căzut nu face voia Tatãlui se manifestă forța opusă binelui și atunci Dumnezeu devine gelos și mânios si razbunator, la finalul vieții omul trebuie sa dea socoteală pentru faptele lui de pe pãmînt, iar aici intervine cunoașterea binelui si a răului si omul in fata lui Dumnezeu, sa nu te gandesti ca poti vedea chipul lui Dumnezeu ca doar Moise si Ilie l-au vazut. Daca Domnul ne pedepsește ne pedepsește pe toţi la comun, cînd e rãu apoi ne rãu la toți, de aia se tot roagã preoții pentru milã şi pace.
Biserica ortodoxă are un rol foarte bine stabilit in creaţie, Dumnezeu e perfecțiune și nu greșește.
24.11.2020 13:54
Scrie clar în Noul Testament că însuși Iisus Hristos ii trimite pe anumiți bolnavi și anumiți păcătoși la preoți pentru vindecare și mântuire, el nu îndeamnă să te răzvrătești împotriva lor sau împotriva bisericii, el spune că ai o relație personală cu Dumnezeu și doar credința ta te va mântui și te va vindeca, preotul doar se roagă pentru tine și este necesară și prezenta lui. Dacă însuși Iisus Hristos te trimite la preoți tu de ce ii cerți pe ei pe slujitorii lui si atunci ce respect mai ai fata de Hristos ?
24.11.2020 16:17
Omule de ce nu citesti Biblia ?? citeste apoi -- Luca-5-40-41-- When the sun was setting,all those who had any were sick with various diseases brought them to Him -- and Hi laid His hands on everyone of them and healed them---- La sfintitul soarelui, totii cei ce aveau bolnavi atinsi de felururite boil ai aduceau la EL . El isi punea mainile peste fiecare din ei si-i vindeca-- --41-- citeste ---- Apoi le trimitea la preoti ca sa certifice oamenilor ca au fost vindicati ( mai ales de lepra) si sa aduca jertfe la altar pentru a multumii Domnului -- the rog nu denatura ceace scrie in Biblie Be blessed man
@16;17
24.11.2020 22:05
Mitropolitul Ardealului despre care ai afirmat ca este un impostor și ca nu a citit Biblia este profesor de teologie și doctor în teologie la Sibiu, Sibiul este un mare centru ortodox la nivel global, Mitropolitul Ardealului nu numai ca a citit Biblia, el preda Biblia la facultatea de teologie. El reprezinta Mitropolia Ardealului care are multi credincioși și anume tot Ardealul.
Iisus Hristos avea bani, punga cu bani era la Iuda și era bine îmbrăcat, cămașa lui era atât de frumoasa de a fost jucata la sorti de soldații romani, Iisus Hristos era bine îmbrăcat și avea bani. Cine ți-a zis ca trebuie sa umblii în haine zdrențuite sa fii un bun creștin ortodox ?
Noi în România avem o varianta corecta a Noului Testament și o biserica ortodoxa apostolica, nu știu ce cărți citești în America și despre cine.
Ar trebui sa o lași mai ușor cu teologia și sa stai mai liniștit, la Sibiu sunt preoți buni, fii fără teama.
Acum eu nu știu cum sa îți explic dar te aflii într-o mare eroare atât legat de teologie cit și legat de Mitropolitul Ardealului, citește mai atent ce am scris poate pricepi mai bine.
24.11.2020 23:18
Domnul sa te binecuvinteze cu -- FRICA DE DOMNUL-- care inseamna --inceputul intelepciunii-- Dialogul nu mai are rost-- asa ca inchei -- Tara piere din lipsa de cunostiinta. adica -- lipseste -Discernamantul---- iar camasa Domnului Isus a fost trasa la sorti nu pentru ca era -tare frumoasa --ci fiindca asa a prorocit prorocul ISAIA. si asa sa intamplat ca sa se adevereasca ca Domnul Isus este Fiul LUI Dumnezeu. one more time GOD BLESS YOU.
@23;18
25.11.2020 02:33
Şi ucenicii, apropiindu-se de El, I-au zis: De ce le vorbeşti lor în pilde?
Iar El, răspunzând, le-a zis: Pentru că vouă vi s-a dat să cunoaşteţi tainele împărăţiei cerurilor, pe când acestora nu li s-a dat.
Căci celui ce are i se va da şi-i va prisosi, iar de la cel ce nu are, şi ce are i se va lua.
De aceea le vorbesc în pilde, că, văzând, nu văd şi, auzind, nu aud, nici nu înţeleg.
Şi se împlineşte cu ei proorocia lui Isaia, care zice: "Cu urechile veţi auzi, dar nu veţi înţelege, şi cu ochii vă veţi uita, dar nu veţi vedea".
Căci inima acestui popor s-a învârtoşat şi cu urechile aude greu şi ochii lui s-au închis, ca nu cumva să vadă cu ochii şi să audă cu urechile şi cu inima să înţeleagă şi să se întoarcă, şi Eu să-i tămăduiesc pe ei.

Aşa va fi la sfârșitul veacului: vor ieşi îngerii şi vor despărţi pe cei răi din mijlocul celor drepţi.
Şi îi vor arunca în cuptorul cel de foc; acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor.
Înţeles-aţi toate acestea? Zis-au Lui: Da, Doamne.
Iar El le-a zis: De aceea, orice cărturar cu învăţătură despre împărăţia cerurilor este asemenea unui om gospodar, care scoate din vistieria sa noi şi vechi.

După sfaturile și indicațiile dumneavoastră Mitropolitului Ardealului o să studieze mult mai bine Sfintele Scripturi, se pare ca Mitropolia Ardealului a rămas puțin în urma faţă de America cu ortodoxia ...

„Dă-i Doamne românului, mintea de pe urmă!”
25.11.2020 10:08
Şi m-am uitat când a deschis pecetea a şasea şi s-a făcut cutremur mare, soarele s-a făcut negru ca un sac de păr şi luna întreagă s-a făcut ca sângele,
Şi stelele cerului au căzut pe pământ, precum smochinul îşi leapădă smochinele sale verzi, când este zguduit de vijelie.
Iar cerul s-a dat în lături, ca o carte de piele pe care o faci sul şi toţi munţii şi toate insulele s-au mişcat din locurile lor.
Şi împăraţii pământului şi domnii şi căpeteniile oştilor şi bogaţii şi cei puternici şi toţi robii şi toţi slobozii s-au ascuns în peşteri şi în stâncile munţilor,
Strigând munţilor şi stâncilor: Cădeţi peste noi şi ne ascundeţi pe noi de faţa Celui ce şade pe tron şi de mânia Mielului;
Că a venit ziua cea mare a mâniei lor, şi cine are putere ca să stea pe loc?
25.11.2020 11:20
Nu credem că națiunea noastră, adânc înrădăcinată în Tradiția creștină, are nevoie ca în fruntea sa să fie aleși oameni ce s-au declarat dușmani ai vieții, prin susținerea avortului în orice condiții sau a eutanasiei, bunăoară, sau adversari ai Credinței, prin prigonirea și discriminarea creștinilor, sau susținători ai ideilor progresiste, care au în centrul lor, ca mod de manifestare, dorința de a „izgoni” din viața publică a tot ceea ce are legătură cu Dumnezeu.
25.11.2020 12:50
Ploaia Sfântului Ilie

Plouă!...
Zi şi noapte, plouă ―
Ploaie veche,
Ploaie nouă,
Ploaie-n rate
Calculate
De cerescul cămătar,
Şi la termen, achitate ―
Să ne spele de păcate
După noul calendar...
Ploaia Sfântului Ilie
Abia stă...
Şi-cepe iar!...
Parcă-ar fi o păpădie
Ca barba Sfinţiei sale ―
Barbă fără-asemănare,
Ce se spulberă-n spirale,
Peste „România Mare”,
Pe care Sfântul Ilie
Ar fi luat-o cu chirie
Pentru... hidroterapie!...
Plouă!...
Zi şi noapte, plouă...
Plouă-aşa cum se ştie
Să mai fi plouat cândva...
Ca şi cum Sfinţia sa
N-ar fi om de omenie,
Şi-ar fi ―
Doamne!... Cum să zic?...
Om ca noi ― la suflet mic ―
Om adică, cu păcat,
Nu chiar sfânt adevărat...
Plouă!...
Zi şi noapte, plouă...
Plouă-aşa ca şi cum ploaia
N-ar fi ploaie, ci... potop!...
Stop, Sfinte Ilie...
Stop!...
Domoleşte-ţi telegarii
Şi mai crapă-ţi barba-n două,
Că de când tot plouă... plouă,
Ploaie veche,
Ploaie nouă,
Ne-au murit toţi cărturarii
De ftizie,
Şi-n spital
Nu ne-a mai rămas decât
Un opet, cu-o tuse-n gât
Ca o strofă de... cristal!...
Nu-l lăsa, Sfinte, să moară,
Că-i păcat de-aşa comoară!...
Nu-l lăsa să moară-n ploaie
Ca pe biată cucuvaie...
Iar de-o fi să fie-aşa
Cum socoţi Sfinţia ta,
Vreau să zic
Să-l pedepseşti
Pentru faptele-i lumeşti,
Dă-i cerneală şi hârtie
Şi-un consemn ceresc,
Să-şi scrie
Ultima lui poezie:
Ploaia Sfântului Ilie!…
25.11.2020 12:51
„Cel care se simte fără păcat, să arunce primul cu piatra”

În fiecare zi avem tendința de a arunca... în toți și în toate, cu vorbe, cu judecăți, cu sfaturi, cu reguli, adresate celor pe care îi considerăm... nu prea înzestrați cu calitățile noastre, n-ați observat?! Suntem deținătorii adevărului în orice domeniu, noi știm cel mai bine cum și în ce fel ar trebui trăită viața celorlalți, după modul, evident, absolut perfect al nostru, de a ne duce viața de fiecare zi ca pe o uniformă!

Nimic mai adevărat că, prin educație, omul trebuie să dobândească dreptul de a trăi la un loc cu ceilalți într-un minimum de reguli aplicate de comun acord, pentru a se evita alunecarea într-un haos; dar de la asta până la a considera că n-ai putea simți altfel, în situații asemănătoare, decât într-un anume fel, și asta pentru că așa ți se cere, motivat, sau, de cele mai multe ori nemotivat, pe principiul... ”că așa este normal”, sau... ”că așa trebuie”, este o distanță acoperită doar de ignoranță!

În numele acestui comportament omenirea a încălcat, adesea, până la nivel de tragedie, legile nescrise ale umanității, târziu acceptate, în dialogul dintre vinovați și cei cu pietrele în mână, gata să arunce! Să zicem că, poate, acum, dialogăm, mai mult decât în alt secol, dar nu am terninat, nici pe departe, toată amărăciunea pe care o strânge omenirea, zilnic, dând cu pietre, cuvinte, sfaturi, judecăți, reguli, în victimele pe care le vânează printre cei care nu seamănă cu ea. Așadar, ”să ridice piatra și să lovească doar cel care se simte fără de păcat” în această lume construită... și... din păcate... de păcătoși!
25.11.2020 19:37
Biblia nu este învechită, nici modernă, ci este eternă !
25.11.2020 21:12
Biserica și preoții sunt în Biblie și Biblia este în Biserică si preotul este in Biserică si Biblia este in mintea preotului, dacă folosim o logica elementara si de bun simt putem demonstra acest fapt
Atunci când cineva din America afirma ca "pentru mine e Blândul pastor blând și bun fără preoți"
Dacă citește mai atent Biblia o sa vadă ca de la Noul Testament și până la Apocalipsa atât Biserica cit și preoții sunt prezenți în Biblie și prin Biserica și preoți se face lucrarea Domnului. Nu poți sa elimini Biserica și preoții din lucrarea Domnului ca nu ai nici o autoritate și nici o putere. Scrie clar în Biblie ca nimeni nu adaugă sau modifica conținutul ei și este cuvântul lui Dumnezeu. Satana l-a ispitit pe însuși Iisus Hristos, pai nu te gândi ca nu poate ispitii pe preoți și pe oameni
Ana, mama Maicii Domnului sau bunica lui Iisus Hristos (dacă se poate spune asa sa înțeleagă tot poporul) era fiică de preot. Preoții lui Hristos sunt cărturari cu învățătura despre împărăția cerurilor.
Chiar e stupid sa ajungem sa demonstram un Adevăr evident.
26.11.2020 12:03
Hristos prin jertfa lui da dovada de blândețe și mila ca ia asupra lui tot păcatul omenirii și indura pe cruce în locul omenirii singur, ceea ce ar fii trebuit sa suporte omenirea și cu trupul și sângele lui și lacrimile lui de sânge răscumpăra pe om, îl eliberează, îl face Dumnezeu, Iisus Hristos s-a întrupat și s-a făcut om ca sa îl facă pe om Dumnezeu. Indurând chinurile iadului și umilințele de pe pământ Hristos este foarte mânios pe vrăjmașii lui și de aceea judecata de apoi va fii Înfricoșătoare. Nimeni nu cred ca vrea sa fie vrăjmașul lui Hristos, pe cat de blând și iubitor este, fata de vrăjmașii lui nu are nici un fel de mila. Satana iți oferă multe și toate sunt deșertăciune și rele, Hristos iți oferă un singur drum simplu dar bun și sigur. De aceea El spune: „Cine nu e cu Mine e împotriva Mea și cine nu adună cu Mine, risipește”. Amin !
Hristos a avut mila si s-a rastingnit pe cruce si s-a coborât până la iad, dar tu ai avut mila de el si l-ai respectat ?
Cum te-ai purtat cu Hristos asa se va purta si El cu tine.
26.11.2020 15:17
Toţi oamenii sunt vinovaţi

‘Fi-va omul fără vină înaintea lui Dumnezeu? Fi-va el curat înaintea Celui ce l-a făcut?’
Dacă n-are încredere Dumnezeu nici în slujitorii Săi, dacă găseşte El greşeli chiar la îngerii Săi,
cu cât mai mult la cei ce locuiesc în case de lut, care îşi trag obârşia din ţărână şi pot fi zdrobiţi ca un vierme!
De dimineaţă până seara sunt zdrobiţi, pier pentru totdeauna şi nimeni nu ţine seama de ei.
Li se taie firul vieţii, mor şi tot n-au căpătat înţelepciunea!
26.11.2020 21:28
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia