Tribuna
14 amenzi din partea inspectorilor sanitar-veterinari

Inspectorii sanitari veterinari au efectuat, luna trecută, 391 de controale în judeţ, fiind verificate 10 unităţi aprobate pentru sacrificarea mieilor,  5 unităţi de prelucrare carne, 43 de carmangerii, 6 unităţi de prelucrare lapte, 20 depozite alimentare, 14 laboratoare de cofetărie, patiserie, 27 unităţi de panificaţie, 91 unităţi de comercializare, din care 17 supermarketuri, 54 restaurante şi pensiuni, 121 de unităţi cu produse alimentare de origine nonanimală (legume, fructe, paste făinoase, conserve diferite, băuturi). Totodată, au existat controale zilnice în toate pieţele agroalimentare de pe raza judeţului. În paralel, au fost examinate în laborator 1091 probe microbiologic, 215 probe fizico-chimic din materii prime şi produse finite, s-au examinat 86 probe, din lapte materie primă şi produse din lapte, 99 probe din legume, fructe şi produse de panificaţie pentru determinarea unor contaminanţi şi aditivi şi 114 teste de sanitaţie pentru verificarea eficienţei dezinfecţiei în unităţi cu profil alimentar. "Acţiunile întreprinse de personalul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Sibiu, în perioada amintită, au avut un efect benefic, atât pentru operatorii din domeniul alimentar şi în special pentru populaţia judeţului, prin faptul că produsele alimentare oferite spre vânzare au fost de calitate. Nu au fost semnalate situaţii deosebite şi nici toxiinfecţii alimentare", susţine dr. Ioan Penţea, Compartiment Comunicare la DSVSA Sibiu.
S-au constatat la unii operatori din domeniul alimentar abateri de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, respectiv : igiena necorespunzătoare în spaţiile de depozitare şi comercializare; ambalaje deteriorate, neigienizate; etichete lipsă sau neconforme; produse alimentare nelotizate pe sortimente şi parametrii de calitate;  lipsa documentelor de monitorizare a temperaturii în spaţiile de expunere şi comercializare; echipament de lucru necorespunzător şi lipsa documentelor (buletin de laborator, certificat de comformitate) care să ateste calitatea produselor. Pentru deficienţele constatate s-au aplicat 14 amenzi în valoare de 19.000 lei, la 4 producători individuali, o pensiune, un restaurant, 2 depozite alimentare, 3 magazine alimentare, două unităţi de panificaţie şi o carmangerie, iar alţi 14 operatori comerciali au fost avertizaţi. Personalul sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor a colaborat în această perioadă cu specialişti din cadrul altor autorităţi judeţene, cu atribuţii în domeniu. (C.P.)




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA